GirlPower

GirlPower

söndag 30 oktober 2011

Så konstigt allt är

Vad egentligen är yttrandefrihet? Hur tänker en människa som stjäl från en välgörenhetsorganisation?


När det gäller yttrandefriheten som vi alla värnar om så tänker jag på konstnären Lars Wilks som i yttrandefrihetens namn fått avbilda muslimernas profet som rondellhund. Nu är han ständigt mordhotad och har naturligtvis gjort sitt namn ännu mera känt. Men i mina ögon är inte en medveten förnedring av en folkgrupp eller trosinriktning att hänföra till yttrandefrihet.


Åter har en chef stulit från en välgörenhetsorganisation. Nu är det en kvinnlig chef som tros ha tjänat mijoner på att själv ta hand om de märkeskläder som kommit in och själv sålt dem.


Så till något helt annat. Den 1 december 1990 gjorde Stina Dabrowski en intervju med Moammar Gadaffi eller Khadaffi, den finns på nätet och är sevärd.


http://svtplay.se/v/2336186/moammar_khadaffi


I dag är Borås grått, precis nu strilar ett stilla regn mot rutan.

8 kommentarer:

Siita sa...

Grått här uppe med. Hon intervjuade han på våran födelsedag. Kram

Ma sa...

Grått är vädret här också. Yttrandefrihet är ett begrepp för sig själv. Frågan är väl egentligen vad vi lägger för innebörd i orden. Det är väl att vi får öppet kritisera makthavarna bland annat.
Den ena efter andra chefen i välgörenhetsorganisationerna uppdagas med den ena dumheten dummare än den andra. Frågan är vad nästa skall hitta på...

Anonym sa...

Yttrandefrihet måste tyvärr också gälla dem som har en motsatt åsikt än ens egen.

Mycket vill ha mer drabbar tydligen inte bara politiker utan verkar vara ett fenomen som dyker upp så fort någon kommer upp i hierarkin, tyvärr. Fler diskussioner om moral och etik behövs nog i detta samhälle och borde kanske ingå i alla utbildningar.

Anonym sa...

ovan sades av www.metrobloggen.se/lycklig

Damen sa...

Jag har aldrig förstått det här med Lars Wilks. Vad ville han säga med sin hund? Om det inte var något särskilt så var det ju bara dumt. Stinas intervju kommer jag väl ihåg eftersom han såg så drogad och konstig ut.

Fenixmonas sa...

Vädret just nu är helt perfekt...önskar att detta blev vårt vinterväder! Färdigskottat när det kommer ner! Kramiz

Gunilla sa...

Usch, får rysningar av deb mannen, obehagliga rysningar,...

Guldkryckan sa...

Jo...yttrandefriheten borde ju inte förknippas med såna dumheter...ren idioti i mina ögon.

Vacker bild där...ha de fint :)