GirlPower

GirlPower

onsdag 26 oktober 2011

Luktsinnet har jag i alla fall kvar

Har ni tänkt på att träd blir knotiga när de blir gamla? Det händer också med oss, jag tittar på mina knotiga knän och suckar. Men det var inte det jag skulle skriva om.

Nej, nu skulle jag skriva om livet på gymmet! Ni som läst bloggen vet att jag börjat gå på spinning och core en gång i veckan. Det är korta pass, först en halv timme spinning och sedan direkt därpå core-träning i angränsande hall.

I måndags bestämde jag mig för att försöka hänga med lite bättre på spinningen. Jag gav inte upp lika lätt utan kämpade på med motstånd och ”fart”. Men efter tredje tunga cyklingen i ”backe” började jag se vita prickar för ögonen så då drog jag ner på fart och motstånd. Lite feg är jag allt.

På corepasset märkte jag hur trött jag var. Här hänger jag inte alls med. Ta t.ex. övningen när man sitter och balanserar på rumpan, sträcker ut ben och armar och lutar bakåt, man ser helt enkelt ut som ett upp och nervänt A, så långt klarar jag av det, men sedan ska man låta benen falla ut till höger, låta armbågen bli stöd och sträcka ut kroppen rak utan att fötterna nuddar golvet. Sedan upp igen i en böljande rörelse. Övningen håller på hur länge som helst, till vänster, till höger. Min rygg protesterar, magmusklerna skriker och här åstadkoms inga långsamma böljande rörelse, nej, golvet får nog ta en och annan fotspark från Sladdertackan. Håhåjaja. Inte nog med det, sedan ska vi stå upp och huka oss ner djupt så att rumpan touchar vaderna, försök göra det med artrosknän! Skulle jag till äventyrs komma ner så fick de nog bära ut mig i den ställningen. Det var länge sedan jag kissade i skogen utan problem.

Sedan blir det lättare, ligga på magen med händerna vid öronen och lyfta kroppen uppåt ett antal gånger. Varje gång kommer min näsa för nära mattan. Den stinker gammal svett och smuts. Man får glädjas åt det lilla - luktsinnet är det inget fel på i alla fall. Mattorna är sådana där som hänger på väggen och används för all gymnastik, yoga e.d. som utförs på golvet. Efteråt säger jag till att jag tycker att de borde torka av mattorna, de luktar illa. ”Jag ska säga till städarna”, säger flickan vid disken. Framför mig ser jag en städare med en gråsvart mopp svabba av mattorna med samma vatten som han använt för golvet. Urk!


6 kommentarer:

Siita sa...

Fint kort på dej, haha. Jag cyklar varje lunch på jobbet. Bra för mitt knä. Kram

carinasjolund sa...

Sv: Du min vän, jag ska berätta vad CF betyder " creme fraich"
Kramen♥

Nett sa...

Vad du är redig med träningen :)

Lisbeth sa...

Åter igen du verkar vara en tjurig rackare. Bra att du håller ut men se till att inte kroppen rasar du ska ju göra det här för att må bra. Ingen skulle få mig på Core. Jag tycker det är en pina för kroppen
Vila upp dig nu o nya krafter sen
Kram

Browneyedgirl sa...

=) Oj vad duktigt av dig att hålla igång, men om du börjar få ont av det fina du ska du inte pressa kroppen. finns mycket annat att testa då =) Kram kram och ta hand om dig

Ruth i Virginia sa...

Att döma av bilden är du fortfarande förbaskat elastisk i bena!!! :) :)