GirlPower

GirlPower

fredag 21 oktober 2011

Härlig morgon

Riktigt fin morgon för en tidig promenad, men det var halt på sina ställen. Speciellt de vita ränderna på övergångsställena var riktigt hala. Att jag över huvud taget tog en så tidig promenad berodde på att jag ville ha biljett till publikrepetitionen av Gyllene Draken. Varje tisdag är ett evenemang på Kulturhuset och biljetterna släpps kl. 08.00 på fredagen och förra veckan missade jag biljett till Rolf Lassgård, de tog slut redan 8.20 på morgonen, så nu kommer jag att hålla mig framme i fortsättningen.

I går hängde jag med dottern till mässan i Göteborg och därefter gjorde vi en tur på Ikea. Jag köpte i vanlig ordning en hel del ljus och presentpapper plus lite andra småsaker. Det finns så otroligt läckra presentpapper på Ikea och julskyltningen har redan börjat.

I väntan på fikagäster
I onsdags hade jag kaffebjudning med efterföljande vin och lite småplock. Vi är fem tanter eller något ålderstigna tjejer som träffas varannan vecka några timmar på eftermiddagen.

Kissen var som vanligt jätteblyg och gömde sig ordentligt under överkastet i sängen. Men så småningom blev hon tvungen att gå på lådan och jag hörde på krafset vad som trängt på. Nu är det så att hon alltid kommer och talar om när hon har gjort nr 2 för att jag ska ta upp med spaden och spola ner i toaletten.

Visst kom hon smygande nu också och tog till brösttonerna i sitt speciella mjau som bara används vid de här tillfällena: MJAUOOU.

Sedan tittade hon på mig. Vad vill katten?, undrade tjejerna. Hon vill nog ha godis, sa jag och plockade fram lite kattgodis och hon tog sin bit och smög iväg till sovrummet igen. Jag ville inte översätta MJAUOOU-et som jag har lärt mig att betyder: ”Jag har BAJSAT.”

6 kommentarer:

Siita sa...

Ja du, man kan ju inte översätta allt. Kram

Lisbeth sa...

Ett folk med ett eget språk det är dom katterna. Tur att man lär sig tolka det. Vilken ljus och fin lägenhet du har. Att först dricka kaffe och fika och sen gå över till vinet verkar som en ypperlig bjudning. Visst är det mysigt när det börjar jula till sig i affärerna men varför måste dom börja så tidigt. Ikea tar ju priset. Dom var igång redan i september

Nett sa...

Så mysigt du har det där i väntan på fikagäster :)

AprilSus sa...

Vilken härlig kisse! :)

Ha en fin helg & Kramis!

Browneyedgirl sa...

*skrattar* jag skulle nog inte heller förstått vad kissen sa *hihi* Dom har ett eget språk. Vad fint ni har det hemma =) Kram kram

Anonym sa...

Ooooo,sååå mysigt & va' vackert/Kram Kram