GirlPower

GirlPower

lördag 14 januari 2012

Sol, sol, sol

Ännu en dag med sol och uppehåll i Borås (det regnade inte i går heller) och kissen solar sig ute på den inglasade balkongen. Kortet tog jag genom vardagsrumsfönstret.


En sådan härlig dag kräver att jag tar mig en promenad. Men stackars träd, hur ska de klara att stå med fötterna i vattnet så länge? Regnet har gjort att Viskan blivit bredare. Det var svårt att se på fotot var vattnet började, men jag ritade en pil till björken, nedanför är bara speglingen i vattnet.


Strax ovanför den här fontänen ligger det hus som mina grannar sålde för att i stället bo sitt pensionärsliv högt uppe i vårt hus. Den första person jag träffade, redan innan jag flyttade hit för gott, var mannen som också ingick i vårt promenadgäng på morgonen. Han drabbades av cancer och nu ligger han på sjukhus och kommer inte hem mer. Jag blir så sorgsen.

Ramnasjön är full av fåglar. Och denna dag var det ett "oväsen" av svanar som skvattrade, eller vad det nu kallas som svanar gör. De påkallade uppmärksamhet från de gående, kanske kunde det bli lite mat. Änderna var förvånansvärt tysta denna dag.Här finns massor av svanar, strömmen i Stockholm ligger i lä! Men sådant oväsen de för!

En sista stämningsbild innan jag går hem. Då ringer min telefon. Det är dottern som säger: Jaså, är du ute vid Ramnasjön och fotograferar. Jag tittar förvånat runt - inte ett känt ansikte så långt ögat når, finns det en webbkamera någonstans? Hahaha, säger hon, jag åkte förbi och såg dig.

14 kommentarer:

farfar0hebbe sa...

Ja du,det har jag undrat länge,,hur tänkte föräldrarna då,,Näldigt vad många fåglar du fick med på dina bilder..Läckert..Haé Kram.

Siita sa...

Ja du inte klokt vad barnen är vidsynta. Sol har jag haft idag med, men jag har ju vinter. Inte så blött som hos dej. Här är just nu -3.5 grader. Kram

murvelina sa...

Tänk så roligt du har i Bprås, nära till kära och mer till...Härligt.

Har åkt långfärdsskridskor idag, Sol och glänsande is, inte dumt det heller.

Maria sa...

Fina bilder du tagit. Nu undrar jag vad du menade med
Jätteproppen Orvar?
Jag vet inte om jag känner mig så ung men man blir ju inte äldre än man gör sig.
Ha en fin helg/kramizar

Guldkryckan sa...

Fantastiskt fina bilder...!

Svanar är väldigt vackra...fast de kan bli väldigt arga om man kommer för nära...råkade ut för det en gång...lärde mig vad respekt var där ;)

Sv: tack för svaret ang träningsgrejen där, undrade så vad det var..!

Ha de fint!

Marianne sa...

Så vackra bilder du tagit, men trist med din granne som är sjuk. Sorgligt.
Kram

Mollan70 sa...

Det ser ut som om våren har anlänt till Borås, för tillfället måste jag tilläga. Vädret skiftar väldigt i år.

biggan sa...

vilka underbara bilder, härligt att se, kram biggan

Fenixmonas sa...

Så fruktansvärt tragiskt...att se fram emot ett skönt pensionärsliv och då slår sjukdomen till...Detta händer tyvärr alltför ofta...ändå vill våra politiker höja pensionsåldern. Kramiz

Gunilla sa...

Fina vårbilder...inte tror man det är januari.....

Lisbeth sa...

För mycket vatten eller inte det är ett vackert promenadstråk ni har. En bit från där jag bor har vi en liten sjö där det brukar hålla till änder och en och annan svan. i år är det bara ett fåtal i och med att vintern varit så mild och isfri håller dom sig kvar i de större vattendragen
Ha en fin dag och vi hoppas på sol

Nett sa...

Underbara bilder från vackra Borås, även jag kunde njuta av ljuset när jag vaknade på em. Kram

Veiken sa...

Så fina bilder, inte kan man tro att det är januari.... Kram

Janne sa...

Hej! Solen verkar komma fram här så kanske kan jag ta min promenad i dag också. Ha en fin dag !