GirlPower

GirlPower

tisdag 17 januari 2012

Kissfritt?

I morse vaknade jag 6.47. Jag studsade upp ur sängen, vad hade hänt, hade kissen avlidit? Jag hade sovit som en stock hela, långa natten. Det brukar aldrig hända mig, katten väcker mig flera gånger per natt, här ska klappas och snurras, här ska lekas med tårna och ibland får jag ett ordentligt tjuvnyp som får mig att skrika till och hoppa upp. Tur att det inte är lyhört i huset. På morgonen brukar hon börja någon gång runt femtiden med morgonväckningen.

Men inte i dag. Tessan? - ropade jag lite undrande - var är du? Då kom hon tassande, det var inget fel på henne inte. Det är konstigt. Hon retar gallfeber på mig flera gånger per dag, men bara tanken på att hon inte skulle finnas där …

För hon är en livad, nervös och inte speciellt tillgiven katt och i vår blir hon två år gammal. Hon far som en skottspole över möbler, älskar att klösa överallt speciellt om hon lyckas klösa sönder något. Skinnsoffan ska vi inte tala om. Mina mattor drar hon trådar ur och överkast och lakan förses med revor. Jag har köpt en liten klätterhistoria till henne, men den var visst alldeles för liten, hon vill ha ett träd att klättra i. Dottern brukar klippa klorna (själv ser jag för dåligt) på henne och nu är det nog dags igen. Dessutom verkar hon trots kastrering ha fått vårkänslor. I ett par dygn har hon nu jamat nonstop, men i natt var det knäpptyst. Löper katter fast de är kastrerade?

Ibland önskar jag att det fanns någon jag kunde lämna henne till för att få kissfritt och lugn och ro några timmar, men då skulle hon säkert sova där hela tiden för att ha krafter att fara runt när hon kommer hem.
Hon ser så oskyldig ut, men skenet bedrar ...

10 kommentarer:

Gunilla sa...

OJoj... ja inte kul att få nattsömnen störd, kan du inte stänga dörren ??

Lisbeth sa...

En del katter gör så. Man säger att det är ett nedärvt beteende som inte går att ta bort helt. Så var det hos oss och då berättade en veterinär detta för mig. jag var på väg att reklamera kastreringen så less var jag. Men som du säger helt underbart med katter som har personlighet. skulle inte vilja ha en som bara satt och glodde på mig. just nu är jag kattfri men vi får se om det blir en ny eller om jag ska fokusera på just det du beskriver.
Ser ut som ett riktigt charmtroll den där du lever med
Kram

Roffe sa...

Idag är jag mycke glad,fack gubben ringde och sa att dom ska sätta in pengar som kommer från fjällen.Dom gör nytta ibland facket.Ha en fin dag.kram

carinasjolund sa...

Vilken stil...
Ser ut som hon är beredd för att matte ska bli arg :)
Kramen♥

Siita sa...

Vad gott att du fick sova inatt iaf då. Här har vi förbjudit Lakris att gå in i vårt sovrum. Han lyder utom på lediga dagar då tycker han det är dags för mat. Han knuffar upp dörren o nöjamar. Kram

Guldkryckan sa...

Har tre katter vid mig på nätterna...fast nångång vid två brukar den ena av "bröderna bus" vakna till och riva runt lite varstans...haha...ja...de är goa de små..!

Ha de gött :)

murvelina sa...

Ja djur är som ungar, de kan göra en galna med sina upptåg. Men det är ju vi som skaffat dem.-

Här huserar värstingen vorstehn, 1,5 år tillsammans med min lugna 9 år lilla prinsessa, welsh spr, spaniel som just nu fått utskällning av husse och vilar på mina fötter. För att trösta sig.

Maria sa...

Hade för många år sedan också en sådan där liten illmarig honkatt, var så arg på henne ibland men ändå ville jag ha kvar henne. Den tid på året hon var gosig var när hon väntade å hade fått ungar.
Ha de gott du å katten/kramen

Anonym sa...

Katt! Vad är det för fel med hund? Bortsett från att de skitar ner, fäller, skäller, dreglar, tuggar sönder skor o s v. Ja, du skulle skaffet hund istället :D

Nett sa...

Vad skönt att du fick sova, hon kände nog på sig att du behövde det och lämnade dig ifred :) Kram