GirlPower

GirlPower

onsdag 25 januari 2012

Fulltecknat

När jag började tala om att gå i pension undrade min syster och min väninna: Men vad ska du göra då? Hur ska du få tiden att gå? Självsäkert sade jag att just DET - det var absolut inga problem.

Bilden hämtad från Aftonbladet
Så rätt jag hade! I dag är det lugnt, jag har bara vattengympa inplanerade på eftermiddagen i den uppvärmda bassängen vid SÄS. Promenad fram och tillbaka blir en timme, rätt lagom.

Jag hittat lösningen på yogan, jag köpte en DVD för nybörjare och i dag på morgonen har jag yogat i en timme. Kissen var förbryllad, ”hon ligger på mattan och ser död ut”, tänkte hon och kom försiktigt fram och nosade på min mun och näsa. När hon konstaterat att jag var vid liv, lade hon sig också ner och yogade på kattvis.

I går morse gick grannen och jag en lång promenad i det fina vädret, minusgrader och sol. Sedan ett par timmar för mig själv och så tjejgänget hos mig på eftermiddagen på fika och lite vin med ost och kex. När de gick var det dags för mig att skynda till kulturhuset och debatten med Gudrun Schyman.

Vilken kvinna! Applåderna dånade, den kvinnan kan övertyga vem som helst. När hon efter debatten (som drog ut på tiden eftersom så många i publiken ville ställa frågor) sa att hon skulle träffa F!-kvinnor från Borås och bad dem komma fram till scenen, sa hon också och alla ni som vill gå med i F! Kom fram ni också. Jag kände hur det ryckte i fötterna, men besinnade mig.

En riktigt höjdardag gick så till ända och i dag är det en ny!

11 kommentarer:

carinasjolund sa...

Mysigt med en tjejkväll :)
Ost och vin är ju inte helt fel *ler*
Kramen♥

Lisbeth sa...

Om man ser till att gilla läget så blir det bra. Det som passar en person kanske inte passar en annan. Jag blir glad när jag hör att du säger att du trivs med dagarna. Första tiden hade jag jättetufft men nu tycker jag som dig: Vilken förmån att vara hemma

AprilSus sa...

Vilken gullig kisse du har som håller dig sällskap under din Yoga. Min dotter har hållit på med det samma, men våran lilla valp tror att hon vill leka då och hoppar runt och busar. Nu har hon börjat med att stänga in mig och hunden i mitt rum tills hon är klar. ;)

Jag gillar också Gudrun Schyman, hon har verkligen talets gåva och bjuder på sig själv. Skulle behövas flera som Gudrun, även i vissa andra partier.

Du tycks ju inte vara utan sysselsättning, utan hinner med en hel del trevligheter. Fortsätt med det du och tack för du delar med dig.

Kramis!

Damen sa...

Jag blir nyfiken på yogan. Har du lust att skriva vilken DVD du köpte?

Nett sa...

Det har man hört att många pensionärer säga att de har fullt upp, själv har jag lite dryga 20 år kvar till pensionen. Kram

Guldkryckan sa...

Fin lösning på yogan där...hade nog funkat för mig med..!
Skulle nog få tre katter här över mig då...men det får man väl ta..haha!!

Fenixmonas sa...

Jodå, nog finns det aktiviteter för de som vill ha...bra att hålla sig igång efter pensioneringen! Kramiz

biggan sa...

ja vad bra du hittade en dvd, så kan du göra den istället, ja nu har jag ändrat färg i bloggen med, se om det blir bättre nu kram biggan

Gunilla sa...

Katter dom yogar väl jämt och ständigt dom ! :)

Janne sa...

Hej! Många av dom som vi känner säger att dom fått mer att göra efter sin pension än dom hade före. Ha en fin dag !

Maria sa...

Vilken fin dag du ser ut att ha haft, härligt med sådana dagar. Det kanske var fint med lite kattsällskap under ditt yoga pass.
Ha det fint/kramen