GirlPower

GirlPower

söndag 29 januari 2012

Första badet!


Jag hade funderat länge på att katten behöver ett bad. Katter som inte får gå ute får en fet päls, men jag har skjutit på det eftersom jag tänkte att det blir nog ett riktigt trauma för min nervösa kisse. Jag nämnde i alla fall problemet i går kväll för dottern när vi satt på restaurang och intog en måltid innan det var dags för henne och dottersonen att gå på bio. Det tändes ett ljus i bådas ögon. ”Vi åker och badar mormors katt”, sa de nästan samtidigt.

Jag började få kalla fötter. Tänk om kissen blev alldeles hysterisk och … Men har dottern bestämt sig så blir det så. Tessan tittade misstänksamt på dem när vi kom. Först klipptes klorna, bara det tycker hon är obehagligt. Sedan var det dags för duschen och schampot. Inte ett pip hördes från kissen, lite obehagligt tyckte hon nog det var, men hon var inte alls omöjlig. Efteråt fick vi använda två handdukar, all denna päls tar upp mycket vatten och det tog många timmar innan hon blev helt torr. Då var hon jättefluffig och dessutom så nöjd så hon spann högljutt och hoppade upp i knät på dottern.

Där ser man, den kissen vet jag aldrig var jag har ...


11 kommentarer:

Aurora sa...

Här är det full kalabalik vid tvätten. Men de ser för goa ut efteråt. Kram

Maria sa...

Det kanske var så att hon uppskattade badet mer än du trodde hon skulle. Jag har försökt en gång att bada min katt men tror inte jag gör om det.
Kramizar

Siita sa...

God morgon. När Lakris var kattunge bodde vi i stan o hade badkar. Han hoppade självmant i vattnet då Ellinor badade, nu skyr han vattnet den gamle katten. Kram

Anonym sa...

Hej! Det brukar gå bra att duscha katter om man inte skrämmer dom samt att man tar det försiktigt. Naturligtvis så finns det katter som inte går att tvätta för dom är rädda osv. Ha en fin dag!

Gunilla sa...

Oj vilken tur ! vi hade en katt som smet in i en öppen spis, den blev svart, och vi hade fullt sjå att få ren den kan jag säga :)

Lisbeth sa...

Många tror nog att katter inte gillar vatten. ester leker i handfatet varje dag när hon dricker vatten ur kranen. Efter tvätten så rullar hon sig på matten med ett belåtet ljud. Så skönt att det gick bra och tänk så mycket i livet som vi tror som blir bättre än vi anat och även tvärtom.
Sköt om dig
Kram

murvelina sa...

Jemmeligen, kattbad, har jag aldrig varit med om. Trots under åren , åtta katter. De brukar ju tvätta sig själv.
Men hundar de badas ganska ofta och vilket liv det blir. De far runt som dårar efter ett bad i hopp om att torka, trots att de blir "blåsta" med fönen.

Anonym sa...

Jag tror att katten är klok, förstod säkert att de två badentusiasterna inte skulle vekna så det var bäst att acceptera...
Ängeln

biggan sa...

härligt att hon gillade det, trots allt, det verkade ju nästan så, skönt det underlättar ju alltid kram biggan

Damen sa...

Tre människor som ägnade sig bara åt henne! Det kan ju inte bli bättre.

Guldkryckan sa...

Fantastiskt...verkligen :))