GirlPower

GirlPower

fredag 20 januari 2012

Nyfiken på Gudrun Schyman

Mitt förra inlägg väckte en hel del känslor och det är bra att få input från många människor. Jag har ställt mig på väntelista för att låna Felicias bok på biblioteket. Den är populär, så det kan ta ett tag innan jag får den i min hand.

I Borås så anordnas kulturtisdagar, det är lite variation författare, teater, poesi, debatt m.m. Nästa tisdag debatterar Gudrun Schyman och Camilla Lindberg om ämnet "Kan man lagstifta bort prostition?".

Jag är varken insatt i ämnet eller alltför intresserad, men jag är imponerad av Gudrun Schyman, så skärpt och snabb som hon är i huvudet, så skulle jag också vilja vara. Jag beslöt mig för att gå och köpa en biljett. Kön ringlade sig lång från biljettkassan nästan in i stadsbiblioteket när jag kom fem minuter innan kassan öppnades. Det var inte bara jag som var nyfiken - hoppas nu bara att jag kan hålla huvudvärken stången på tisdag kväll.

Kommer ni ihåg att jag prövade på yoga? Jag blev så förtjust, sov som en stock på natten efter och kände min riktig mjuk i kroppen dagen efter.

Men aldrig får man vara riktigt glad. Ledaren vid mitt första yogapass var inte den ordinarie, för hon var sjuk. Men nu var den ordinarie tillbaka och här var det hårda bud som gällde. Jag kunde inte göra hälften av rörelserna, kroppen protesterade, dessutom gick det alldeles för fort. Jag fick ont i ryggen och kunde knappt gå dagen efter. Aldrig får man vara riktigt glad. Nu blir det inte fler yogapass för mig, i alla fall inte med den ledaren.

Trevlig fredagkväll och glöm inte att titta på the Voice på fyran - oj, den krockar ju med På spåret, nu fick jag problem!

13 kommentarer:

Siita sa...

Jag känner för att lämna detta o slafa. Men klockan är ju bara barnet. Kram

Mollan70 sa...

Vad synd att du fick ont av yogan och hoppas att den bästa läraren kommer tillbaka så att du vågar på det igen.

Maria sa...

Tack så mycket för dina råd får kolla upp detta. Blev så tunnhårig efter mina behandlingar å håret e fortfarande fissligt. Vi får se om de blir nåt gjort under helgen.
Håller tummarna att du kan gå på tisdag.
Ha en go helg/kramen

Guldkryckan sa...

Fan va trist...att en lärare kan vara skillnaden för att det ska fungera är ju dumt...tycker du ska ta det med den ordinarie så hon fattar att hennes pedagogik inte funkar för alla.
Tror att hon nog skulle tycka det var bra att veta...om hon har nåt i hövvet förstås.

Ha en fin helg!!

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna söndag! Här har nu det utlovade snöovädret börjat...usch o fy! Kramiz

Lisbeth sa...

Vad tråkigt med yogan som fungerade så bra. Finns det inte något annat ställe som kör den sortens träning. Jag gillar också Gudruns sätt att vara. mycket känslor med en kaxighet i. Det gjorde du rätt i som köpte en biljett
Kram

MICKAN sa...

Jag har aldrig provat yoga. Kanske ska jag ta och göra det nån gång :D

Nett sa...

Hoppas att det kommer att vara givande :) Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon! idag är det söndag...inte igår som jag skrev då! Jo jag har haft socialjouren i 21 år nu...Vi är två socialsekreterare som har det åt gången, så för min del innebär det att jag har jour var femte vecka. kramiz

Veiken sa...

Jag gillar Gudrun - hon har det! Hon hade behövts i sitt "gamla" parti nu och rört om i grytan :) Kram

biggan sa...

jag gillar gudrun, hon är smart, ahhh vad synd det hade antagligen passat dig med den förra ledaren, går det inte få tag på den tjejen tror du hon kanske har kurser själv kram biggan

Roffe sa...

Godmorgon.5grader kallt i hjo.Nere i småland är det visst 12minus.Jag skrev till svärgeskan i ljungby att kyla+snö kan vara nere i småland.Kram

Gunilla sa...

Hon är lite som...pippi långstrump tycker jag !