GirlPower

GirlPower

tisdag 20 december 2011

Julen närmar sig med stormsteg

Snön faller utanför mitt fönster och jag börjar få lite julstämning. Det där med julklappar är svårt, lillkillen är inte så liten längre och mormor har ingen susning om dagens spel på dator och TV. Han har ju så många redan, men jag vet att han vill ha fler.

Jag såg ett program om Steve Jobs och Apple på TV i går kväll och det är faktiskt märkligt hur en enda man med sina idéer och teknikkunnande kan förändra så mycket: användarvänliga datorer, iPod, iPhone, iPad, m.m. I hans visioner fanns iPad redan för 30 år sedan. Kommer någon annan nu att träda in i hans ställe och föra utvecklingen framåt med stormsteg?

Sladdertackan hänger inte med. Jag fick ett mail i går från ett bokförlag som erbjöd sig gratis nedladdning till min läsplatta av en kommande bok för att jag skulle kunna läsa den i förväg. Läsplatta? Jag vill ha böcker att hålla i när jag läser!

Intressant är att se att min bokblogg tagit skjuts nu innan jul. Kanske söker man efter julklappstips? Här är mina bokrecensioner som lästs mest:

Brobryggarna av Jan Guillou
Flickan med snö i håret av Ninni Schulman
Frihet av Jonathan Franzén
Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist
Supertanten av Elin Ek

Jag letade efter Hans Rosenfelts krönika på webben, men BT verkar inte ha lagt ut den. Den fanns publicerad i gårdagens tidning och det hade varit en ynnest att få länka till den. Den hade rubriken "Sluta låtsas så förvånade, alliansen" och handlade om dagens styre och "mer i plånboken" (Carema-tänk) och inleds med:

"Hej alliansen. Hans Rosenfeldt heter jag. Ni känner inte mig och jag röstar inte på er. Jag röstar inte på de andra heller, särskilt inte nu när de leds av mannen som verkar tänka lika mycket innan han öppnar munnen som en genomsnittlig akvariefisk."

Det var visst dagens svammel från Sladdertackan. Hej och Hå!

7 kommentarer:

Maria sa...

Ja man vet de sjuttan hur långt de kan gå inom tekniken men det finns säkert många duktiga där ute.
Önskar dig en fin jul/kramizar

Siita sa...

Hejsan. Inget snöväder här idag. Men vi har så vi klarar oss. Har varit o julhandlat idag. Nu är jag trött. Kram

Gunilla sa...

Bok ska lukta bok inte platta...punkt

Forever young sa...

Oj, jag hade missat att du har en bokblogg. Den ska jag lägga till.

Janne sa...

God Jul och Gott Nytt År önskar Janne o Lilly !

Roffe sa...

En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt 2012
önskar
Rolf

Gunilla sa...

Haha...Julholt/akvariefisk :)