GirlPower

GirlPower

onsdag 28 december 2011

Bleknade gamla färgbilder

Precis före jul så tittade jag i ett par gamla album med snart 40-åriga gamla färgbilder. Albumen har legat i mitt förråd i många år, men nu har de fått flytta upp i lägenheten. Bilderna låg i plastfickor och färgerna hade bleknat lite olika. Kanske var det inte alltid högsta kvalitet man fick vid framkallningen. Men även studiobilderna hade bleknat något.

Vad göra? Jo, jag satte mig vid datorn och skannade av bilderna med skrivaren. Naturligtvis blir det inte bästa kvalitet eftersom orginalen inte är bra, men jag gjorde så gott jag kunde för att återställa färger och sedan fick dottern en dvd med bilderna i julklapp.

Ett litet knyte, bara några få månader gammal. Tänk vad tiden går fort, jag kommer ihåg den underbart härliga sommaren 1972 när vi praktiskt taget bodde ute på vår stora balkong, med TV och fåtöljer. Jordgubbarna var extremt billiga och jag åt en stor skål varje dag med mjölk. Vi bodde i ett nybyggt hyreshus mitt i Upplands Väsby och trots att området såg ganska avskräckande ut, men höga blåa hus i rad på rad, var vi alla nyinflyttade och i ungefär samma ålder. Vi umgicks otvunget och det var en mycket trevlig tid.

Här är dottern 1 år gammal och besöker fotografen för första gången. Själv jobbade jag heltid med 2 timmars restid varje dag, så dagmannan var den som såg till att vi fick "riktiga" bilder av dottern. Tack för det Lena!

Här är hon ungefär 3 år och tänder glatt ljusen i den öppna spisen i huset vi hyrde i Runby, Upplands Väsby. Kanske kommer tomten snart?

Bilderna väcker gamla minnen och jag är glad att jag skannade dem innan de förstörts för alltid. Det är nog inte bra att ha album med plastfickor, men vad vet jag, de kanske hade bleknat ändå.

Tänk, nu är dottern själv fotograf och tar betydligt bättre bilder än hennes föräldrar gjorde när hon var liten! http://fotografwiwi.blogspot.com/

4 kommentarer:

Lisbeth sa...

Smart gjort av dig för att behålla dina fina minnen. När mina tre barn har fyllt 18 år har jag gjort i ordning här är ditt liv böcker som de fått. Nu ser jag efter x antal år att det var gåvor som dom varit rädd om. Man kanske ska göra ett åt sig själv med
Ha en fin dag

forever young sa...

Fint! ja bilderna bleknar snabbt eller blir röda. Bra gjort att scanna in dem.

Siita sa...

Skulle vilja ha en skanner oxå. Kram

Gunilla sa...

Fin julklapp !!