GirlPower

GirlPower

torsdag 22 december 2011

Årets mörkaste dag

Nu vänder det, nu blir dagarna längre och längre men det dröjer ett tag innan det märks ordentligt. Det är tur att vi har jul och nyår i faggorna, alla lampor på gator, på balkonger och i fönster lyser upp i mörkret och får själen att kännas lättare.

Visst blir många av oss tröttare under den här tiden, både katten och jag sover flera timmar längre än under den ljusa årstiden. När jag fortfarande jobbade gick jag ibland på ljusterapi och det tyckte jag hjälpte. Då kunde man bara ringa och beställa tid, ingen remiss krävdes, jag vet inte hur det är nu, men jag tror att ljusterapi har tagits bort. Är det något som vet?

Jag har börjat läsa en omtalad bok "1Q84" (första boken) av Haruki Murakami, vet inte riktigt vad jag tycker om den ännu. Intressant är den dock. Skulle säkert passa syrrans grabb (om han fortfarande läser böcker).

Jultomten Ingvar Kamprad skänker 950 miljoner till forskning och utbildning. Berömvärt!

Carema har motiverat sin personal att jaga kostnader genom ett Caremaspel som spelats på möten med en spelledare. Hela spelet verkar ha gått ut på att jaga pengar, inte att ge god vård. Läs i DN.

4 kommentarer:

Gilla sa...

Jag längtar ständigt efter ljusare tider och det är ju så smått igång nu.

Det enda jag skulle tänka mej vara upplyftande är att vi får snö, som ligger kvar, så det blir ljusare av den. Men det kan man bara drömma om i Helsingborg, för kommer det snö, så tinar den bort och blir bara slask fort som katten.

Kamprad visar sej kanske som jultomte en gång till, nu när han sägs ha köpt Saab.

Sv: Som du skrev, så är det ju tur också med all julbelysning i stan, för det gör det hela lite ljusare också.

Klicka på den här adressen http://sendables.jibjab.com/view/GWrr3cPiIT8WVq7G
och sätt på ljudet. God Jul på dej.

Siita sa...

Jo då spisen funkar men inte lyset. Kram

Anonym sa...

GOD JUL!

Gunilla sa...

Vi passade på att få tre timmar ute i dagsljus, det var skönt och efterlängtat !!

Ingvar, det hedrar dig !