GirlPower

GirlPower

lördag 19 mars 2011

Tandimplantat

Så har jag gjort det. Dragit ut tänder bak i överkäken i båda sidor och får skruvar. Jag ser ut som en hamster. Svullen. Ont. Trött. Sovit mest. Det såg ut som tandläkaren satte in femtumsspikar (överdriver), men han hamrade hej vilt och det tog två timmar. Jag var helt slut när jag vacklade hemåt. Det är ett under att jag inte blev överkörd. Det här hände i onsdags.

Katten har tittat till mig ibland. Kollat läget, så att säga. Snusat mig i ansiktet och jamat försiktigt. Att hon haft hallaballo med soffan under tiden ska vi kanske inte tala om. Jag började nästan gråta i dag när jag såg eländet. Det var bara att byta ut tyget under soffan, för hon hade helt trasat sönder det gamla. Men, precis som barn, när hon gör ofog så gör hon det tyst.

I dag gick jag på min första promenad och passade på att titta in på Akademibokhandeln. De hade 50% på reapriset på böcker så jag kunde naturligtvis inte motstå att köpa tre böcker trots att jag har en massa olästa hemma. Titta gärna in på min bokblogg, jag har precis läst Fay Weldons självbiografi och rekommenderar gärna den till er som är lite äldre.

http://sladdertackansbokhorna.blogspot.com/

14 kommentarer:

ansepanse sa...

usch då, stackars dig, men nu kan det ju bara bli bättre, alltid kul med nya böcker
kramar

Mufflo sa...

Stackars dig. Tandläkaren är aldrig kul men nödvändigt och det blir snyggt efteråt. Ha en skön kväll!

AprilSus sa...

Oj, det där lät jobbigt! Hoppas du kommer tycka att det är värt besväret när det väl är klart.

Kramis!

Camilla sa...

Åååå,stackars dig!
Men du fick väl värktabletter?
Hoppas att värken snart går över.
Det brukar ju läka snabbt i munnen.
Kram på dig!

Fenixmonas sa...

Aj,aj, då förstår jag att du haft en riktig pärs, men tänk så fint det ska bli när det är klart! Kramiz

Janne sa...

Usch! Det är inte roligt med tänder. Har flera som ska sättas stift i och flera som ska lagas. Ha en bra dag nu !

Gunilla sa...

Oj, en riktig käftbehandling du gått igenom, då var du nog värd en lite bokpresent !

murvelina sa...

Åååh! Jag riktigt känner hus vissen du var. Gjorde samma sak i Sthlm. hos en tandläkare för tio år sedan- hela underkäken. Jösses vad jag var dålig. Lånade en lägenhet på söder, sov med värkande käft i mer än ett dygn...
krya på dig

veiken sa...

Usch, vilken pärs. Jag håller tummarna för att du blir nöjd med dina nya tänder.
Svar: Min pappa hade lagt en liten bomullstuss i "luktagottgrejen" Små hål runt om gör att lukten kommer ut. Jag begriper inte att lukten inte har tagit slut efter alla dessa år!
Ha det gott och sköt om dig!

amacasa sa...

Ajdå... Jag med min enorma tandläkarskräck ögnade igenom det mesta av första delen. Stackars dig!!!

Katter som klöser och fördärvar har jag en stor erfarenhet av - men dom är ju så HIMLA oskyldiga när man väl har hittat det dom har gjort :-)

pege sa...

Har du blivit bitsk nu då?

diana sa...

Oj, stackare. Hoppas det blir bra fort. Katter ja...de är ju som de är.

Esthonian Angel sa...

Hur mycket kostar det kalaset?!
De snodde 11 tänder och stumpar av mig på sjukhuset i Lund, då munen ska vara prydlig när jag får ett nytt hjärta någon gång! ♥
Men hallå där, vad ska man tugga maten med innan dess, för inte betalar Lunds lassarett några nya bissingar till mig inte :(

Sladdertackan sa...

Nu är jag inte helt tandlös utan har tänder fram i munnen, 6 stycken. Jag ska få sammanlagt 4 skruvar uppe i käken och 2 skruvar nere käken i ena sidan, det täcker försäkringskassans högkostnadsskydd. Tänder längre bak måste man bekosta själv. Allt täcker inte skyddet eftersom försäkringskassan har riktlinjer för kostnaderna och tandläkarna är dyrare. Totalkostnaden för mig enligt kostnadsförslag kommer att landa på ca 48.000.