GirlPower

GirlPower

fredag 4 mars 2011

Jetlaggad

Nu är jag hemma igen. Vi startade kl. 03.00 från hotellet (den 3/3 = kl. 21.00 den 2/3 svensk tid) och jag låste upp dörren till lägenheten 18.30 i går kväll. Då var jag så trött så jag stupade i säng. Tessan (kissen) fnyser nu åt sina leksaksmöss i skinn, hon har ju varit på landet i två veckor och sett levande möss. Om hon lyckats fånga någon mus vet jag inte.Överallt inom hotellområdet fanns vatten med fiskar, mest karpar i varierande färger, men även några mörka, randiga fiskar som jag tror var någon ciklidart. Det fanns även guldfiskar i vissa dammar.

Vi bodde på ett underbart fint hotell i Khao Lak - det var meningen att vi skulle fortsätta till Phuket efter en vecka, men vi ångrade oss och stannade kvar i stället. Det var varmt och soligt och både havsvatten och poolvatten översteg 30 grader. Vi tog kvällsdopp i en av poolerna i mörkret sent på kvällen och såg lyckolyktorna som sändes upp från stranden, ni vet sådana där som man ser i Disneys film Trassel. Under vår balkong simmade fiskar som Wiwi matade flitigt.Bilden är tagen från bubbelpoolen som ligger högt.

Hotellet hade flera stora pooler, en precis vid havet och en bubbelpool. Dessutom hade varje bungalow en egen liten pool för barn. Luftkonditionering på vårt rum fungerade fantastiskt bra och vi hade två breda dubbelsängar, ett badrum med både badkar och separat duschutrymme med dörr. Sängarna var hårda och Wiwi sa att det kändes som att ligga på en spånplatta med fem lakan över. Nåja, vi sov gott.Sladdertackan i poolen. Vi badade mycket, både i poolerna och i havet.

Wiwi och lillkillen njuter i bubbelpoolen.
Längs poolerna stod vita stenelefanter som sprutade vatten. Lillkillen fick bada med T-shirt och hatt efter att han bränt axlarna.

För att posera precis under vattenstrålen så tog han på sig simglasögonen. Kul bild, eller hur?

Visst är det vackert! Men all denna grönska och vattensamlingar inte bara inom hotellområdet gjorde att jag plågades av mygg på kvällen. De formligen älskade mig! Jag fick kliande röda "blaffor", stora som 25 öringar på armar och ben.

Jag "solade" i skuggan under parasoll och läste fem böcker - och vi badade mycket, både i poolerna och i havet.

16 kommentarer:

Gunilla sa...

Åh det låter som ni haft en riktigt mysig resa, om vi räknar bort myggorna !!! välkomna hem !

AprilSus sa...

Välkommen hem! Vilka härliga bilder. Erkänner att jag tittar på dem med avund. ;)
Min äldsta son blev "kidnappad" av sin fästmö i onsdags och de befinner sig just nu i Thailand.

Borta bra men hemma bäst, eller?

Sladdertackan sa...

Nja, jag kunde lätt ha stannat lite längre ...

Ellis sa...

Vilka härliga bilder och fint väder, tråkigt med myggorna!
Jag har bytt blogg!
Kram Elenor

Siita sa...

Härliga kort, ser skönt ut. Här har vi solsken idag, oxå skönt. Välkommen hem. Kramar

Janne sa...

Hejsan! Ja nu skiner solen från en klarblå himmel här i Björkvik. Kan det vara våren som kommit månne ? Ha en fin dag nu !

murvelina sa...

Välkommn hem! Du ser ut att ha haft en underbar semester. Värme, sol, bad. Här har det varit mer än vinter. Kallt och urdrygt. Men så får vi lida och ha det - vi som inte går ombord i stålfåglar...Acj ja! Nu inväntar undertecknad en vår med takdropp och värme.
Kram

Farfar-Hebbe sa...

Hej du,,nej jag är fortfarande kvar på Metro,,har bara testat lite olika portaler,,troligtvis kommer jag att flytta till Word Press senare..Haé Kram.

Ailas sa...

Jag var ju glad över att kunna presentera snödroppar och krokusknoppar, men du överträffar verkligen. Vilka härliga bilder! Ni måste haft det helt underbart, men förtjänade så klart resan. :)

Trevlig lördag!

ansepanse sa...

välkommen tillbaka till Svedala igen :) vilka ljuvliga bilder, jag förstår att ni har haft det helt underbart
kramar

Ma sa...

Hoppas vistelsen där var bra. Det var underbara bilder därifrån...

Huskatt sa...

Underbara bilder!
Vilken semster ni haft!

diana sa...

Vad härligt. Då är du utvilad och odentligt proppad med d-vitamin nu. Kul att se dig igen.

veiken sa...

VÄLKOMMEN hem!
Det är nästan så jag slänger mig på första bästa plan! Jag förstår att ni har haft en underbar resa!
Kanske bättre än det hade varit i Egypten...,

Fenixmonas sa...

Välkommen hem, förstår att du trivts gott och inte alls ville hem...För mig och mina dåliga ben är det en alldeles för lång resa...Jag håller mig till de kortare turerna. kramiz

forever young sa...

Åh vad skönt det ser ut. Snart går det att bada här med.