GirlPower

GirlPower

måndag 14 mars 2011

Frågor - men inga svar

Jag vill egentligen INTE ha vatten på min kvarn:

att kärnkraften är något som vi människor inte kan hantera så länge vi inte vare sig kan kontrollera den eller ta hand om avfallet.Jag vill inte använda naturkatastrofen i Japan, men ändå: hur tänker människan när kärnkraftverk byggs i ett område där jordbävningar inträffar titt som tätt.

Japanerna har en väl utvecklad teknologi, det tror jag vi alla kan vara överens om. Kan inte de, så kan nog inte vi heller.

TV-bilderna får mig att våndas. Alla människor som mist sina släktingar, vanner och allt de äger. Hur startar man om mitt i livet, eller i livets slutskede?

Frågor, frågor, men inga svar.

12 kommentarer:

AprilSus sa...

Exakt samma fråga har rört sig i mitt huvud, men jag har inte något svar...

Jag hörde att partiklar från Japan skulle nå norden om ca 2 veckor, även om de sägs vara ofarliga då? Japan ligger lång här ifrån, men för mig som lekman ökar det ändå min oro. Bevisligen kan en allvarlig kärkraftsolycka, var som helst i världen påverka oss, hur långt bort den än är, beroende på vindarna.

Jag är gammal nog att minnas Chernobyl och har många gånger undrat över hur den olyckan har påverkat oss med tiden? Jag tycker själv att ökningen av cancerfall har ökat väldigt mycket på senare år. Framför allt hos yngre människor och jag kan inte låta bli att undra??? Men jag har inget svar...

ansepanse sa...

jag har tänkt som du, ju mer vi får se därifrån ju mer tänker jag
Sv: båda mina föräldrar kommer från Finland
ha det gott - kramar

Vicke sa...

Vi får väl hoppas att folk vaknar upp och tänker om i den här frågan nu

Siita sa...

God morgon. Ja jag har inga svar på det heller, men svårt är det. Men jag har svar till dej. Ja vi åker till Sthlm på lördagen över dan bara. Mitt barnbarn där fyller 10 år. Kram

Fenixmonas sa...

En fruktansvärd katastrof, med följder som ingen förutsåg från början! Nej, det finns inga svar på dina frågor...och inte heller har vi sett slutet på detta! kramiz

Mufflo sa...

Nej, man kan undra hur människan tänker. Om hon överhuvudtaget tänker.

Anonym sa...

Det är helt enkelt fruktansvärt...

Gunilla sa...

Ja hur kan dom bygga i områden som är så känsliga för jordbävningar ... vi vill knappt ha det i sverige om vi klarat oss på annat, men om vi hade jordbävning en gång i månaden så tror jag inte vi haft det..

Vicke sa...

Du får gärna hjälpa till med att sprida ett inlägg som jag har inne just nu.
Tack på förhand
Kram
Vicke.

Anonym sa...

Det är så förfärligt därborta och jag saknar nästan ord. Det är inte likt mig, men inget är likt något annat i det här! :(

Krönikören sa...

Hemskt. Fruktansvärt. Och nu börjar det se riktigt illa ut. Vi måste dra ner på konsumtionen för att minska energiförbrukningen, tills det finns alternativa energikällor.

diana sa...

Bara tanken på vad som kan hända ger obehagsrysningar :(