GirlPower

GirlPower

lördag 12 november 2011

Skräckscenario, eller?

Jag tycker det är utmärkt att de privata vårdföretagen granskas, jag blir rädd när jag tänker på att vården ska vara så vinstdrivande att bonusar utbetalas. Vem som helst förstår ju att då blir det inte mycket vård kvar. Företaget Carema Care backade naturligtvis direkt om bonusarna när det blev allmänt känt. Varför? Av omsorg om de äldre? Knappast - har man filosofin att tjäna pengar till varje pris, så finns inget annat att göra. Annars försvinner kontrakten och jobben och företaget går i putten.


Samtidigt blir jag förbryllad: Har de tid att väga blöjor? Är det här sant? Blundar jag för verkligheten? Om detta är verklighet, då förstår jag varför tyskarna under andra världskriget inte kunde tro att utrotningslägren existerade.


Äldreomsorgen borde inriktas på att göra ålderdomen så smärtfri, trygg och trivsam som möjligt. Vi måste höja statusen för gamla människor, det är de som byggt det samhälle vi lever i idag och gett oss vår nuvarande levnadsstandard.


Här kunde regeringen göra en insats, men det gör man inte genom att låta pensionärerna betala högre skatt än de som jobbar, det sänder bara signalen att de äldre är mindre värda.

7 kommentarer:

biggan sa...

ja det är inte klokt hörde det på tvn om blöjorna i går, helt vansinne, skrämmande, kram biggan

AprilSus sa...

Ålderdomen är väl inget man ser fram emot och som det ser ut nu, så är den ju riktigt skrämmande.

Håller med om att statusen för de äldre måste höjas, men även för dem som jobbar med de gamla och faktiskt gör ett bra jobb.

Ha en fin dag! Kramis!

Siita sa...

Så tokigt att väga blöjor. Kram

Veiken sa...

Jag blir så arg att hälften kunde vara nog. 250 miljoner förra året i ren vinst... det kunde vi haft till mycket annat. Varför privatiserar man när man vet hur girig mänskligheten är :(

Mollan70 sa...

Nu måste nått göras uppifrån. Så här får det inte gå till att det tjänas pengar på gamla fattiga människor. Jag bävar för den dagen då mina föräldrar behöver vård. Jag ska nog bygga ett litet hus på tomten åt dem.

Guldkryckan sa...

stor jävla skam detta...vård ska inte drivas av vinstintressen alls...urk

Lisbeth sa...

När plånboken tar över och sätter skygglappar för att inte se människan kan det gå så här. Kan inte förstå hur någon kan se en gammal människa i ögonen och utföra det man gör. Här har Magnus Uggla en bra rubrik: Jag mår illa
Ha en fin dag