GirlPower

GirlPower

tisdag 2 oktober 2012

Träna tre minuter i veckan - det räcker!

Jodå, så sägs i "Vetenskapens värld" som gick på TV2 i går kväll. Det var ett riktigt intressant program som inte bara tog upp den nya träningsformen. Hur ska det gå för alla Gym om treminutersträningen blir en succé?

Du förbättrar dina blodsockervärden, syreupptagningsförmåga och fettförbränning. Det gäller att cykla på max i 3x20 sekunder, tre dagar i veckan. Det här är vetenskapligt bevisat. Men det lämnas en liten brasklapp att kanske inte alla lämpar sig för den här sortens träning, det är bra med en läkarkontroll först. Uppriktigt sagt tror jag inte träningsformen passar för oss äldre, vi ska nog fortsätta gå våra långa promenader.

Motion ger inte automatisk viktminskning, för vi kompenserar gärna för vår träning med lite mera mat. En cappoccino, en muffins (inte den största sorten) och en banan kräver 55 minuters jogging för att förbränna.

Vill du veta mer om hur fet mat påverkar våra blodfetter och missade programmet kan du se det på SVTplay:

http://webbtvplay.se/vetenskapens-varld-14/01-10-2012/2/

6 kommentarer:

Ann-Mari sa...

Måste kolla upp detta...även om risken att jag är för gammal för det finns...min läkare rekommenderade trots allt "seniorgymnastik" ;-)
Men nog skulle det ju vara härligt, om det var allt som krävdes...
ha en fin dag
Ann-Mari

Siita sa...

Hejsan. Har saknat dej. Här skiner solen o jag har bestämt mej att ta pension. Kram

Nett sa...

Ahh, det måste man kanske ta och kolla upp :) Nog är vi lika, jag och mamma. Det kan man se bilder från henne som ung och jämföra med mig i samma ålder.

Kram

Carina Sjölund sa...

Det lät intressant. Måste kolla upp det!
Kramen på dig♥

Gunilla sa...

3 minuter låter praktiskt !

Ma sa...

3 minuters motion. Låter som något jag skulle gilla. Det verkar verkligen vara något i min stil. Jag som aldrig har tid att motionera. ;)...