GirlPower

GirlPower

onsdag 28 mars 2012

Val in absurdum


Är det bara jag som är trött på att välja? Man ska välja elbolag och kolla hit och dit, jag har aldrig ens förstått elräkningen. Det enda jag förstår av den är att den minsta kostnaden är själva elen, resten är nätavgifter, skatter m.m.


Och så det här med telefoner och abonnemang. Det är ju en djungel. Det är ju inte så att de olika teleoperatörerna specificerar kostnaderna på samma sätt, å nej då skulle det ju bli alldeles för enkelt för dig och mig att jämföra. Så tar man då gud i hågen och väljer och hoppas att abonnemanget också fungerar ute i sommarstugen, för säker det kan man aldrig vara med dagens teknik.


En annan djungel är TV-utbudet. Inte ens TV-operatörerna verkar ha koll på vad som fungerar hos mig. Jag beställde av en försäljare som kom hem till mig och demonstrerade. Gissa om jag blev förvånad när jag skulle ställa in kanalerna några veckor senare. Jag kontaktade bolaget och fick till svar: Sänd tillbaka alltihop, vi har lagt om teknik, du kommer inte att få alla kanaler du betalar för. Tablå. Nu lär det dröja till nästa försök.


Ibland drömmer jag om det gamla televerket, vars operatörer såg nästan ut som militärer, som kom och drog in en ledning och vips hade man en fungerande telefon. Och förresten, vart tog posten vägen? Än hittar man den hos Ica, i nästa stund finns den på en bensinmack. De gula postlådorna finns på några få utvalda ställen.


De som är unga i dag kommer att behöva se över sina pensionsval ordentligt eftersom fonderna utgör en större del av deras pension. Några få kommer säkert att lyckas över förväntan, men alla de andra då?


Hur blir det med försäkringskassan? Är det tänkt att vi i framtiden ska ta privata försäkringar? Det går ju bra för dem som har jobb och hälsa, men de andra?


Vi är nu i ett samhälle där var och en är sig själv närmast och där egoismen och framåtandan kommer att vara det enda gångbara.

12 kommentarer:

Siita sa...

Nä du är inte ensam. Gubben o jag är så trötta på allt. En femöring hit o dit. Kram

Damen sa...

Min gubbe och jag håller också med dig! (Och han var en gång en av de gamla televerksarbetarna)

Lisbeth sa...

Det värsta med detta är att det vetenskapligt har visat sig att människan inte är skapt för så många val. Det leder bara till att man gör fler felaktiga val. I och för sig så kan man väl säga att vissa saker är bra att man får välja tex elbolag men då borde det finnas en sammanställning över vad vart och ett innebär. Det tar ju hela dagarna att leta fakta.
Nej nu får det vara nog ett klokt inlägg av dig
kram

Gunilla sa...

jag tror det är viktigast att vara nöjd med service och produkt, sen skiljer det inte mycket, lägger inte så stor vikt vid att kolla det. däremot tycker jag det är vansinne att dom bollar med våra pensioner...att man ska välja, tack o lov har jag ett ex som håller koll och väljer ...

Guldkryckan sa...

Ja...det där med elbolagen...har man hus eller radhus är det ju viktigt att ha koll på det där...kunna förhandla med bolaget...men om man som jag bor i lägenhet är det hugget som stucket nästan känns det som...!

Dom säger att man ska snåla på elen...problemet är ju att om svenska folket snålar tillräckligt mycket så höjer de bara priserna...hur man än vänder sig, sparar och gnetar...så ska elbolagen ändå ha sina pengar...sorgligt egentligen att nåt som borde vara allmän egendom genom skattepengar ska bli en mjölk-kossa för såna där bolag :(

Men du får ha en fin kväll iallafall.. :)

Guldkryckan sa...

Svar: Tack och skål :)

Aurora sa...

tid är också pengar och jag lägger ingen tid på att sitta och välja. Kram

Fenixmonas sa...

Nej, här är det slutvalt...orkar bara inte med det! Ett nytt amerika är på frammarsch! kramiz

Anonym sa...

Hej! Då vi hyr lägenhet så har vi automatiskt Vattenfall. Vi har inte eller tänker byta. Ha en fin dag !

Veiken sa...

Jag håller fullständigt med dig. Om sig och kring sig får mest. Spelar ingen roll vilka fötter det trampas på. Alla har inte vassa armbågar...
Svar: Gör en kryssning. Det är inte dyrare än en charterresa och du får så mycket mer. Jag trodde i min enfald att det bara var damer i rosa hår som åkte på kryss. Tji fick jag! ;)

murvelina sa...

TRÖTT PÅ ALLA VAL? GISSA? SÅ IN I H-E.
OCH INTE LÄR VI KUNNA FÖRÄNDRA, JAG KASTAR PÅ LUREN ÅT ALLA FÖRFRÅGNINGAR
DET JAG VILL HA VÄLJER JAG SJÄLV. ETT TELEBOLAG HAR TERRAT OSS I VECKOR. F-N TA DEM.
DET VÄRSTA HÄNDE I VINTRAS ETT BLUFFÖRETAG VILLE HA 6.000 SPÄNN FÖR NÅGOT INGEN BESTÄLLT...MAKEN HÖGG I MED EN ANMÄLAN OCH DE TYSTNADE.

MEN DU,,,ÖNSKAR DIG EN GLAD PÅSK. JAG PACKAR FÖR RESA TILL "SYS" SOM FYLLER 60 BAST. S- TÄLJE TISD OCH DATORN FÅR STANNA HEMMAVID.

Maria sa...

Jag håller med dig, tycker det är jobbigt när dom ringer och ska pracka på mig något. Vill kunna välja själv gör ja ett dåligt val så är de ju upp till mig.
Önskar i alla fall att du får en fin PÅSK helg/kramen