GirlPower

GirlPower

tisdag 20 mars 2012

Under ytan

Varken dottern eller jag kände för att snorkla, så vi beslöt att åka ut med en av de glasbottnade båtarna för att titta på korallrev och fiskar i Röda Havet.
Så fort vi kom ut till revet så fick vi gå ner i båten. Där var det mörkt, och genom glaset kunde vi se fiskar i mängd och fantastiska korallformationer. Båten gungade, så mitt försök att fotografera blev inte så bra, båten rörde sig ju hela tiden.

Dottern gjorde också några försök att fota, men gav snart upp. Det var intressant att se fisklivet utan att själv behöva bli blöt, det var inte så varmt i havet ännu. Fiskstimmen kom och gick, ibland hade vi bara koraller utanför rutan ibland kryllade det av fisk. Det kändes som om båten gick alldeles för nära revet, men det var nog en optisk synvilla, tror jag. Innan vi gick ut med båten frågade en kvinna om vi skulle flytvästar på oss. Den engelsktalande guiden skrattade: "Det behövs inte, de här båtarna är jättesäkra!" För att inte skrämma upp kvinnan så höll jag tyst. Ett par dagar innan vi åkte till Hurghada hade jag läst i tidningen om att en av båtarna gick för nära revet och glasrutan sprack. En tysk familj drunknade.
Vår utflykt gick utan missöden och det var oerhört intressant att sitta och titta på den artrikedom av fiskar som höll till vid revet.

7 kommentarer:

AprilSus sa...

Vilken härlig upplevelse. Jag skulle nog också föredra att se allt genom en glasruta än att behöv sticka mitt huvud under vattenytan. Har lite fobi mot sånt... ;)

Kramis!

Siita sa...

Måste vara en upplevelse att se det genom rutan, men inte alls om den spricker. Kram

Gunilla sa...

Läste om att det fanns båtar i sharm el sheik också, men vi snorklade, vi hade 23 grader i havet så inte var det kallt heller :) Men himla smart ide med båtarna !

Lisbeth sa...

Lite fiskar fick du ju med på bild. Säga vad man vill om säkerhet men där är det hängslen och svångrem om man är i Sverige. Olyckor kan ju hända när som helst och leva mitt i äventyren bör man göra. Himla tråkigt liv annars
Ha det fint

Maria sa...

Det ser ut att ha varit en trevlig utflykt, fint med koraller å säkert fiskar i dess olika färger.
Önskar dig en fin dag/kram

biggan sa...

vilken härlig utflykt, synd bara det hände så mycket under er resa. det är trist verkligen, kramar biggan

Guldkryckan sa...

Häftig grej det där att få vara med om...snorkla ja...har aldrig gjort det..dykt har jag gjort däremot...jobbigt det vill jag lova...bättre att åka en sån båt helt klart.