GirlPower

GirlPower

lördag 2 november 2013

Sorgligt försummad

Min blogg är sorgligt försummad! Hur gick det till när cyperrymden blev en stressfaktor? På något sätt så smög sig allt nära inpå mig, närmare och närmare kom spöket. Ändå så trivs jag i cyberrymden.

Tja, hösten är en tung tid. Men, mina rötter i Finland gör att jag försöker att hantera tungsinnet och melankolin på sant finskt vis. Hugg i! Jobba dig trött! Hur man nu gör det när man bor i en lägenhet som inte kräver annat än lite städning då och då. Då återstår motionen. Eftersom jag inte längre på finskt vis kan dra på mig träningsoverallen och jogga några mil (har en cysta under foten och gamla knäleder), så har det fått bli annan typ av motion.

Simkurs för vuxna! Yes! Jag begåvades en gång i tiden med en mor som inte kunde simma och var paniskt rädd för vatten. Jag fick bara vada i sjön upp till knäna. Pappa hade till om med satt upp ett rep som begränsade hur långt ut jag fick gå. Jag var ett lydigt barn, tyvärr!

Som du som läst min blogg här vet, så försöker jag lära mig att "kravla". Det går trögt, men det går framåt! Snart känner alla funktionärer igen mig på simarenan. "Det är den där tanten som försöker crawla och sedan hänger på kanten och flämtar", tror jag i alla fall att snacket går. De hejar glatt när jag kommer, säger mitt namn och frågar hur det går.

Så glad jag blev i går när en tränare kom fram och sa "Vilken skön crawl du har", sedan gav han mig en massa goda råd om hur jag skulle få andningen att fungera. Det är nämligen min stora stötesten. Jag vill gärna lyfta lite, lite på huvudet när jag ska andas. Jag har en förmåga att ta kallsupar. Bortsett från att jag inte har någon kondition och ingen styrka. Alltså måste jag satsa på "total immersion". Det är så här det ska se ut:

http://www.youtube.com/watch?v=aMF24_H_6vQ

Lederna gör också ont den här tiden på året och gör det svårt att sova på nätterna.

Nu har jag skaffat mig ett nytt pass och det lär troligen bli någon utlandsresa för att orka med vintern. Men fram till dess är det simning och yoga som gäller!9 kommentarer:

Aurora sa...

Som gammal simmare så fungerar crawlen fortfarande. även om jag andas oftare än de gör nu för tiden. kram

Veiken sa...

Det är en härlig känsla att simma eller flyta i vattnet. Det är synd att det inte längre är obligatoriskt i svenska skolor att ha en viss simkunnighet! Du är tuff som håller i. Simningen är dessutom nyttig för kroppen! Kram på dig!

Fenixmonas sa...

Du är en kämpe, en riktig tuffing! Bara detta att lära sig simma i vuxen ålder och sen crawla också...Heltufft! Jag tror att de pratar om dig med beundran där i simhallen! Kramiz

Nett sa...

Gott att få simma, skulle själv behöva iväg och simma oftare, vi har ju gratis inträde vi som jobbar inom kommunen. :) Kram

Lisbeth sa...

Kul att du fortsätter kämpa på och tar det för vad det är. I dagens samhälle så mäts allt för mycket i prestation inte i att det är roligt och att man mår bra. Är fortfarande på gång att starta vattengymnastiken men den här envisa förkylningen ger sig inte utan tar om gång på gång. Jag hade i alla fall vattenkul när jag var på Himlabadet. Vatten är så skonsamt för kroppen. Spännande att höra vart det ska bära iväg
Ha en fin vecka
Kram

Gunilla sa...

Jag är impad, jag tycker det är för jobbigt att crawla, håller mig till vanligt bröstsim i rask takt, växlar med ryggsim

syren sa...

Bra att du lär dig simma i vuxen ålder. Det är ju så skönt att simma fast det är ganska länge sedan jag gjorde det. Lycka till! kram

syren sa...

Det är jag som tagit bort kommentarer.Av någon andledning blev det flera. Hoppas att allt bra med dig! kram

Guldkryckan sa...

Jo..gick ju på simskola jag som liten..när säsongen var över tog de andra nåt märke..de hade således lärt sig simma..men inte jag..urk va förnedrande det var..men ett par veckor senare lärde mig min kusin det iallafall..lite revansch fick jag allt trots allt..!

Tillönskar dig en superb afton :)