GirlPower

GirlPower

torsdag 3 oktober 2013

Äldreboende? Nej, du får skita i en hink i vardagsrummet!

Det är så att jag skäms! Jag skäms över det här landet!

Jag läste i Boråstidningen i morse om den snart 100-årige mannen som nekas ett boende på äldrevården eftersom han inte anses vara tillräckligt behövande. I stället tycker kommunen att han kan göra sina behov i en hink i vardagsrummet. Vad är det vi tillåter hända i Sverige?


Historien har även spridits till vårt grannland där Hufvudstadsbladet tar upp den. Mina föräldrar gick bort för drygt tio år sedan och fick precis den vård de behövde i Finland. Det var inte ångestfyllt att besöka dem.

En gammal kvinna, 84 år, kastar sig ut från balkongen när hon nekas boende. Hon ser ättestupan från balkongen som sin räddning.

Tidigare har jag upprörts över Svea Hovrätts dom, där flickan inte ansågs ha utsatts för våldtäkt även om för henne okända pojkar stod på kö för att våldta henne.

Domaren Sven Jönson menar att ”De samlag som ägt rum kan mycket väl ha skett mot hennes uttryckliga vilja men om det inte varit utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd är det inte våldtäkt”.


Kvinnor och åldringar verkar vara Sveriges patrask, inte tillåtna att leva ett värdigt liv!

Fler och fler äldreboenden försvinner, trots att de gamla blir fler och fler. I stället ska de vårdas i hemmet av hemtjänst och anhöriga. Valfrihet finns inte. 


Och vad gör vi? Vilket parti ska vi rösta på för att få ändring?

7 kommentarer:

Ma sa...

Det verkar som om detta samhälle har haverat totalt. Vart vi är på väg och vad vi ska rösta på det är en fråga som även jag börjar undra på. För jag misstänker att valfusket är stort. Har en misstanke om att det kanske spelar så stor roll ibland...

Fenixmonas sa...

Det är fruktansvärt det som händer i samhället idag! Alla dessa gamla människor som tvingas sitta i sina "celler" dvs lägenheter, utan social samvaro, utan ett drägligt liv...de sitter där och formligen tynar bort. Är detta den moderna ättestupan? Kram

Nett sa...

Skrämmande, det låter helt ofattbart!

Veiken sa...

Det är makalöst att se och läsa hur alla har tappat empati för sina medmänniskor! Jag blir helt galen bara jag tänker på den nya Ättestupan! Kram på dig!

Lisbeth sa...

När jag läser det du skriver blir det än mer uppenbart hur illa vissa grupper i samhället behandlas. Jag frågar mig: Vilka har det bra idag? Är det bara friska välartade i alla fall på ytan som har rätt till ett liv här i landet? Bävar för alla lögner som politikerna kommer att försöka slå i oss inför valet. Det är säkert fler än jag som tappat tron på deras ord.
Trots detta så önskar jag dig en fin helg
kram

syren sa...

Det är så skrämmande ofattbart att det går till så här. Det är ju inte så här man ska behandla gamla. kram

Gunilla sa...

Hej
Surfade runt och hittade din intressanta blogg där du tar upp viktiga frågor i samhället. Det är ofattbart att gamla behandlas så grymt. Verkar som att bry sig om andra och empati har försvunnit bland dom styrande. Inte lätt att veta vem man ska rösta på. Ha det så gott!/Gunilla