GirlPower

GirlPower

lördag 3 november 2012

Rättsröta

Jag blir så upprörd så att jag hoppar på stolen!

Många av er kommer säkert ihåg historien. Men jag som kom till Sverige i slutet på 60-talet fick då EN enda gång höra talas om Olle Möller. Vi var ett gäng som satt och diskuterade Sveriges straffsatser, som ansågs av många vara alldeles för låga. Tänk bara på Olle Möller, var det någon som sa, han kom ut efter knappt 10 år bara för att kunna begå nya mord. Vem är Olle Möller, frågade jag, och de andra såg på mig som jag kom från annan planet. Sveriges bestialiska barnamördare, svarade någon.


Nu när jag såg en bok om Olle Möller beslöt jag mig för att den måste jag läsa. Och det är en mörk historia, mycket svårsmält, men på ett helt annat sätt än den slutsats som drogs i nämnda diskussion.


Jag läser boken "Mördaren i folkhemmet" av advokaterna Lena Ebervall och Per E. Samuelson. Det är en helt horribel historia och känslorna tar överhanden. Jag förfäras och hoppas att jag aldrig själv eller någon närstående råkar ut för "rättvisans klor" och tidningarnas skriverier.

4 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Olle Möller mördade min kompis faster. Han gillar jag inte. Kram

Guldkryckan sa...

Olle Möller?
Aldrig hört talas om..ja, där ser man hur dåligt allmänbildad jag är ;)

Ha så fint :)

Sladdertackan sa...

Det är ganska ledsam läsning. I dag tvivlar man på att OM var skyldig till något av morden utan han var ett offer för rättvisan som behövde en syndabock. År 1959 dömdes han för mord på en kvinna, trots att han hade alibi av många människor som sett honom under den tid han skulle ha begått mordet. Detta kom inte ens fram i rättegången. Även för mordet på Gerd hade han alibi.

Gunilla sa...

har aldrig hört namnet...jag är nog obildad :)