GirlPower

GirlPower

onsdag 29 juni 2011

Stekta sparvar flyger in i munnen

Ungefär så. Värmen gör t.o.m. fåglarna lite förvirrade. En liten sparv blev så förvirrad att det glatt flög in genom sommarstugans öppna dörr. Katten som låg och sov såg sin chans och efter ett riktigt tigersprång så satt fågeln i kattens mun och katten smet ut fort som ögat med bytet. Själv hann jag knappt blinka.

Visst är det skönt nu när värmen kommit och jag hade tänkt stanna kvar i sommarstugan, men så ringde dottern. Hennes katt är sjuk och måste in till sjukhus i Göteborg för undersökning och det fanns bara en tid i morgon förmiddag. Själv åker hon till Stockholm för en kurs, jag får ta fram gps-en och hoppas jag hittar rätt. Gillar inte att köra i stan!

Men sommarstugan är avkopplande - inga måsten, inget internet, bara böcker, böcker, böcker ...

onsdag 22 juni 2011

Vad är det som drar oss till vatten?

Jag har ofta undrat vad det är som får oss att längta till sjö och hav. Vem skulle inte vilja bo med havsutsikt?

Och varför drar vi iväg till sommarstugan? Jag kommer ihåg alla somrar som min dåvarande man, jag och dottern åkte iväg till Finland för att hela semestern bo på en ö i Lepplax skärgård. Vi hade ingen el, varken vatten eller avlopp, myggen åt nästan upp oss, men fisket i sjön var utmärkt för att inte tala om bageriet i byn där man kunde köpa rulltårtsändar (de skar av rulltårtorna innan de paketerades och såldes) för en billig penning. Min syster hade bastu, men jag hade inte hjärta att varje dag gå dit så ibland blev det den kalla sjön som gällde. Jag har alltid varit en badkruka. I början hämtade vi inte ens dricksvattnet från kran i byn utan använde sjövattnet. Det var fullt med simmande små svarta prickar, men som min pappa sa: är det liv i vattnet så är det drickbart.

Nu åker jag till min sommarstuga. Den har el, kylskåp och frys, toalett men ingen dusch, TV och så ligger den precis vid havet. Nu är duscharna i gemensamhetsanläggningen avstängda för reparation så jag får utföra tvättandet i ett litet tvättfat. Inte så lätt med ont i ryggen, men det går.

Vad jag saknar är internet, men det kanske är bra? En liten bloggpaus kanske inte är helt fel. Nu ska jag pröva att fördröja det här inlägget tills i morgon. Få se om det fungerar.


Det är kargt vid havet. Här finns inte många blommande växter.


Men se, där finns något mellan stenar och gräs. En liten, liten klargul blomma.


Riktigt vacker i närbild. Tyvärr är jag lite skakig på hand, så den blir lite suddig.


tisdag 21 juni 2011

Kvällsbild


Ser ni att det sitter en duva på stolpen? Den kuttrade högljutt och jag tyckte det blev en fin bild med det döda trädet i förgrunden.

måndag 20 juni 2011

Utmattad katt

Det är jobbigt att vara katt, speciellt när man kommer ut till sommarstugan. Tessan vet inte riktigt hur hon ska bete sig och springer in och ut, in och ut. Däremellan låter det som "ponnyexpressen" när hon dundrar förbi i full fart. Jag tror inte hon sov det första dygnet. Men så tar tröttheten ut sin rätt och jag fotade henne i en av hennes märkliga sovställningar. Det syns fortfarande att hon varit rakad på magen för operationen.
Mitt mobila bredband fungerar inte längre ute vid sommarstugan. Jag trodde först det berodde på min dator, men när jag tog den till Borås så fungerar det alldeles utmärkt. Nu har jag sagt upp skiten, här i Borås har jag ju fast bredband så här behöver jag det inte. Men jag får fortsätta att betala 165 kronor i månaden i tre månader eftersom det är den uppsägningstid Tele2 har. Jag har bara haft problem med det mobila bredbandet, men det skiter de i bara de får sina pengar. Ska jag någongång pröva mobilt bredband igen så lär det inte blir Tele2, det kan jag garantera.

Jag är bara hemma på snabbvisit, men kommer att åka till Borås åtminstone en gång per vecka, så det kommer att bli lite sporadiskt med bloggandet under sommaren.

torsdag 16 juni 2011

Stor virkkonst

Ibland är den oaktoriserade konsten både vacker och stjärtvänlig. En soffa i Stadsparken i Borås lockar både till skratt och njutning.

onsdag 15 juni 2011

Bilparad

I går kväll fylldes torget i Borås med gamla bilar och många intresserade bilfantaster. Jag var där också och njöt av välskötta gamla bilar. Här kommer en liten kavalkad i urval:





Sedan promenerade jag hem i sakta mak. Jag ville fotografera blomsterlådorna på bron till Stadsparken, jag hade kollat in dem dagen innan och njöt då av variationer med växter, bl.a. stora jordgubbsplantor redan försedda med både kart och blommor. Tänkte ta en närbild. Men vet ni vad? Alla jordgubbsplantor var upprivna ur lådorna, någon snål jävel behövde dem tydligen i trädgården i stället. Jag blir så arg!


Blomlådor på bron
 Det är vackert i Stadsparken om bara långfingrade växtjuvar kunde portas.

Och Bodhi mediterar i Viskan:

Visst är Borås en vacker stad!

söndag 12 juni 2011

Livet i uppförsbacke

Ibland är livet motsträvigt. Jag har drabbats av en dunderförkylning, haft 72-timmars migränanfall och har ont i ryggen. Jag var hos kiropraktor i torsdags men är inte ett dugg bättre, i dag går jag med viss möda.

Men det finns ljuspunkter! Ängeln, min goda vän sedan skoltiden, ska åka på rundresa till Australien i höst när hennes man fyller jämna år. De åker tillsammans med goda vänner, gissa om jag hade velat följa med. Tänk att snorkla vid Stora Barriärrevet och att se den mytomspunna klippan Uluru eller Ayers Rock där man ska se solen gå ner och klippan ändra färg. I tre veckor ska de vara borta - vilken drömresa!



Kissen och jag firade nationaldagshelgen i sommarstugan och hade underbart väder, precis som ni andra. Dessutom hade vi ett alldeles sagolikt åskväder på natten, jag bara satt och njöt, blixtarna lyste upp natten och åskknallarna skakade stugan. Regnet vräkte ner. Kissen var ute någonstans med återvände på morgonen utan att ens blivit blöt.

onsdag 8 juni 2011

Bil med lösögonfransar

Visst är den lite gullig! Dottern har försett bilen med lösögonfransar och fotat den med sin mobiltelefon.



Häftig, eller hur?

onsdag 1 juni 2011

Stockholmsbesök

Nu har jag varit i Stockholm och hälsat på syrran, passade på när bokbloggträffen Prosa och Marmelad hölls hos Albert Bonniers Förlag. Du kan läsa om träffen på min bokblogg.

Den här gången gjorde vi inte speciellt mycket, syrran var förkyld, vädret var dåligt och jag har ont i ryggen och lite svårt att gå. Vi var i alla fall på Stadsteatern och såg Anna Karenina, men blev ganska besvikna båda två. Vi satt på rad åtta och scenen bestod av trappor som gick i stort sett upp till taket. Upplagt för nackspärr. Dessutom berättade skådespelarna handlingen varvat med dialog. Ganska snurrigt. Så gjorde också huvudrollsinnehavaren en liten fadäs och körde samma monolog två gånger.

Det jag sett av stadsteatern i Borås är bra mycket bättre. Nästa gång blir det någon privatteater i Stockholm i stället.

Bilden hämtad från Stadsteaterns hemsida.

I morse hade Tessan tid hos veterinären för sin andra spruta. Glad i hågen hoppade hon in i sin bur, men när vi kom fram ville hon inte vara med längre. Förra gången blev hon ju opererad. Nu skrek hon högljutt och håret lossade i stora tussar. Jag tror inte att hon har förlåtit mig än, hon blänger fortfarande på mig.