GirlPower

GirlPower

torsdag 19 maj 2011

Dags med förbud mot kamphundar

Mogen maskrosbarn skriver på sin blogg om hur hennes dotter överfölls av en kamphund. Jag tittar varje dag på din blogg och undrar hur det är med din dotter.Det är helt horribelt att vi tillåter dessa hundar och framför allt att vem som helst får äga dem. Hundarna borde betecknas som livsfarliga vapen. Jag kan inte för mitt liv inte tro att man har en sådan hund som sällskapshund och om så är fallet, då bör nog ägaren tänka om och välja en annan ras.

I går åtalades ägaren till en rottweiler som anföll två joggare i Sjömarken. Den ena tjejen blev svårt biten och mår fortfarande ett år senare psykiskt dåligt. Hon har 120 ärr som minne av händelsen! Hunden avlivades, men ägaren (en kvinna) fortsätter med raser rottweiler. Hur i helsike tänker hon?

Det minsta vi skulle kunna begära är att dessa hundar inte ägas av någon som inte har "licens", dvs. gedigen och godkänd utbildning, att hundarna inte får rastas i tätbebyggt område eller i motionsområden utan endast på inhägnade platser avsedda för just detta ändamål.

29 kommentarer:

Roffe sa...

Skulle du inte vilja äga en sådan hund.dom ser fina ut,när dom är snälla.men när dom sätter igång.då borde dom skjutas.skulle förbjudas att FÖDA upp sådana djur mer.ha en skön dag.kram

Sladdertackan sa...

Nej, jag skulle aldrig vilja ha en sådan här hundras. Verkligen inte!

MA sa...

Jag skulle inte heller vilja ha en sån hund. Har en känsla av att det är rädda människor som skaffar sig dessa hundar. Men om jag vore så harig skulle jag skaffa mig en jättehund istället för dessa kamphundar. De är ju många gånger direkt farliga, även för ägarna. Det finns så gott om stora hundar som är har ett betydligt trevligare temprament...

farfar0hebbe sa...

Hej du,,för mig verkar det som ägarna till dessa hundar,inbillar sig att dom blir tuffare med dessa hundar,,men dom kan bli en stor fara för andra eftersom dom oftast inte är hundkunniga..jag skulle välkomna ett förbud..Haé Kram.

carinasjolund sa...

Fy vad han ser elak ut!
Men oftast är det inte fel på hunden, utan ägaren som fostrar den!
Nej, tacka vet jag min goa Izor :)
Kramen på dig♥

attis sa...

Hallojs. Jag tror det beror helt och hållet på ägaren hur hunden beter sej. Har själv en väninna som haft två rottisar. De har varit världens snällaste, lugna och goa. Aldrig gjort en fluga förnär. Ha en bra dag.
Kramen

Anonym sa...

Hemska hundar det där - helt opålitliga! Ligger säkert något i all ägarna påverkar hunden men det är tillslut ändå hunden som gör skada och ägaren kommer lindrigt undan, just för att det är bara en hund men skadorna desto värre! Förbjud hundar lösa på allmäna platser och inför höga böter på de som inte håller sig till detta och som inte håller sina otyg kopplade. Flera tusen minst i böter då kanske det händer något och hundägare börjar ta sitt ansvar!

Gunilla sa...

Usch nej, faktiskt så kan jag inte tycka att dom skall finnas så som dom gör, det är väl oftare dom bits än vargarna vad jag har förstått...

Lisbeth sa...

Tacka vet jag Danmark dom har vågat ta ett svårt beslut
Svårt att ha licens också Kan verka okej vid det tillfället men inte säkert att ägaren klarar av hunden ensam
Ha en bra kväll

Siita sa...

Någon sådan hund vill jag inte ens möta. Jag kan sticka på jobbet när vi är tre som ska göra tvås arbete, då får jag en halv timmes raster. Kram

murvelina sa...

Hejsan. Tack för inlägget, ju fler desto bättre. Dottern försöker samla sig, men är fortfarande orolig när hon går ut. Hennes Hund blev illa tilltygad och själv skadade hon i ett finger. Hunden avlivades idag, sen följer allt försäkringstrassel.

ABSOLUT! Sverige borde följa Danmark Norges linje, förbjuda dessa raser. Spelar ingen roll om de påstås vara såååå familjära. Pytt!
PS. PS. PS.
Glömde säga. Nu flyttas bloggen igen. Aftonbladet kastar ut oss. Därför flyttar Moget Maskrosbarn tillbaka till nygamla Metro -
Murvelinas hörna - så vare.

Maria sa...

Ja det är inte roligt när detta händer, det finns ju andra raser också som säkert står för många överfall. Jag har respekt för dessa raser fast det har funnits hund i mitt hem i hela mitt liv. Det att hundar används till kamper är så vedervärdigt hemskt, uha.
Ha en go dag/kram

Mufflo sa...

Nej vem som helst borde inte ha hund och alla hundar borde vara som Mufflo.

Fenixmonas sa...

Bra skrivet! Ägare som inte kan hantera sina hundar borde inte alls få ha hund...Vissa raser borde definitivt förbjudas!! Kramiz

Camilla sa...

Helt otroligt!
Nä..jag fattar inte varför man ska ha en kamphund.
Hoppas att det går bra för dom drabbade.
Kram på dig!

carinasjolund sa...

Kikar in och önskar dig en fin helg :)
Kramen på dig♥

Krönikören sa...

Usch ja, jag läste Murvelinas inlägg. Jag tycker att vi ska göra som Danmark och Norge. Om inte kan väl munkorg vara ett alternativ, för även om ägarna har licens så är det plötsligt någon annan som rastar/tar hand om hunden.

Leila sa...

håller med om att man inte borde ha sånna hundar som sällskapshund

Nett sa...

Skrämmande att det får förekomma och att det ens finns de som vill ha sådana hundar.

Hoppas att du får en fin helg!

Vicke sa...

ja, kraven måste vara högre på dom som väljer att ha dom raserna, jag hoppas att du får en trevlig helg med mycke sol

Aurora sa...

Mycket hänger på ägaren. Men de hundarna kräver mer än de flesta klarar av. Ett förbud vore absolut på sin plats.

Janne sa...

Hej! Oftast är det kriminella och ljusskygga typer som "Beväpnar" sig med sådana som skyddsvakter tyvärr !! Jag gillar inte dessa raser !!

Robert sa...

Hej,
Det kanske skulle vara en idé att skaffa sig egna erfarenheter av dessa hundar som inte äga av oseriöst folk innan man vräker ur sig sådana där inlägg.
Visste du att det finns Amstaffs som tävlar på elitnivå i lydnad exempelvis? Rottweiler använder man både inom försvaret, polisen, och Elitnivå inom bruks och lydnad. Förbjuder man en ras så finns åtskilliga fler som dessa kriminella personer kan göra till farkliga raser; Schäfer exempelvis.

Sladdertackan sa...

Om du läst inlägget kanske du observerat att jag "vräker" ur mig ett krav på att vem som helst inte ska kunna ha vilken hund som helst. Naturligtvis finns det ansvarfulla och lämpliga hundägare, därför behövs det kanske utbildning och tillstånd för att ha dessa. Vissa raser är svårare. En bra och ansvarsfull husse/matte har också en bra hund.

Robert sa...

Ja, du har rätt i att en bra och ansvarsfull husse/matte har en bra hund. Men jag är helt övertygad att de flesta som äger en renrasig Rottweiler är seriösa ägare. Det är en av de populäraste raserna i Sverige(2008 reg. 1502 nya Rottweilers hos SKK) Det finns således ett antal tusen reggade Rottweilers i Sverige. Skulle majoriteten av dessa vara oseriösa skulle vi ha stora problem. Men tyvärr så finns det denna klick oseriösa ägare som förstör för så många andra. Det finns två sätt som enligt mig bör tillämpas för att komma till rätta med problemen; det är att ställa högre krav på uppfödare. En seriös uppfödare kontrollerar noga vem denne säljer en valp till. Sen ska det vara lättare att få hundförbud. Nu pratar jag om Rottweilern då det är "min" ras, men detta gäller alla raser.

http://robbban.files.wordpress.com/2011/05/neoochnellie.jpg (Våra underbara rottisar som älskar människor)

Anonym sa...

kul att ni är så tuffa å bara dra en dum hund av den rasen över en kant. ni är inte bättre än nazisterna

Thomas sa...

Hejsan, Kamphundar är i de flesta fall framavlade för resspecifika uppgifter såsom vakt och jakt samt i värsta fall på senare tid enbart hundkampsporter med avsikt att skada och döda sina opponenter. Dessa raser blir som i allt annat i samhället allt mer våldsamt. En gång i tiden var schäfern bland de mest aggressiva hundarna men numera är dessa närmas godes ur i jämförelse. Jag bor i Malmö och här finns det förmodligen tusentals olika blandningar av kamphundar och marknaden för dessa är enorm. Det är en enbart en tidsfråga innan människor och barn råkar illa ut och jag har personligen sett och blivit utsatt för attacker av dessa kamphundar. Jag hatar inte kamphundar men ser realistiskt på varför vi över huvud skall tillåta dessa hundraser bland ägare som inte alls kan hantera dessa. Ett förbud är på sin plats och det skulle vara en sorg om ens ett enda barn eller vuxen skulle behöva invalidiseras eller dödas bara för att ett antal hundägare skall få ha friheten att välja bland några hundraser som dom sedan sällan har kontroll över. Det finns hundratals andra raser som är både stora och coola och på sina egna sätt skrämmande utan att vi skall behöva välja en dogo argentino eller en Amstaff eller liknande. Låt oss ansvarsfulla hundägare ta vårt samhällsansvar och propagera för ett förbud innan de groteska olyckorna är framme. Låt oss föra en gemensam politik med Norge och Danmark så att Skandinavien blir kampjundsfritt. Rättstavat

Anonym sa...

Halloj! Jag säger starkt NEJ till ett förbud emot alla såkallade ''kamphundar''! Istället kan vi inför att ALLA som äger djur måste ha ett ''djurkörkort''. Spelar ingen roll vad för ras som man köper, en golden eller pappillon kan också bli en kamphund om den varje dag får slag sparkar och aldrig någon mat! Jag har hand om en engstaff/amstaff tik som är så glad i människor att hon nästintill kissar på sig när folk vill hälsa på henne. Sen har jag en egen som jag räddade ifrån misär i GBG som är livrädd för både människor och djur och tyvärr visar de med att visa tänderna och morra. Vi har även en stor riesenzchautser i trappuppgången som skäller, gör utfall och visar tänderna! Vad detta beror på vet jag ej, MEN inte är de bara ''kamphundar'' som gör detta! Sen finns de en liten spets som gör utfall emot ALLA och den har försökt bita mig många gånger och ägaren gör ingenting! Jag tycker att ''djurkörkort'' är de bästa och de ska ALLA människor ha och ALLA ska tvingas gå hundkurser så fort valpen fyllt 6 månader sen att dom ska kastreras om man inte ska avla, och nu pratar jag om ALLA hundraser, sen får man fortsätta gå på olika kurser samt att vid 1 års ålder så MÅSTE hunden in på ett MH test och dyker man inte upp får man påminnelse + böter. Och som inte bara jag har lärt mig utan många andra : Döm inte hunden efter håren!!!

Anonym sa...

Jag tycker inte att man ska förbjuda alla "kamphundar", eftersom det är ägarna som int vet hur man tar hand hom dom här hudarna. Det är ganska svårt att ha tillexempel en amstaff som första hund och det kan vara en anledning till många attacker. Innan man skriver en massa så tycker jag att du borde läsa på lite mer så att du vet helt vad du pratar om. Själv har jag en amstaff och hon är lugn och har aldrig visat sig aggressiv mot barn eller vuxna.