GirlPower

GirlPower

söndag 16 januari 2011

Antikrundan?

Experten: "Titta på det här exemplaret. Det är underbart! Inga renoveringar: ingen botox, inga plastikopartionen, inga nya leder. Helt intakt! Och vilken patina! Åldersfläckar! Djupa rynkor! Slapp hud! Naturligt slitage! Inte full uppsättning tänder, men det gör inget, det bara höjer värdet. Det är en helt fantastiskt exemplar, jag får tårar i ögonen. Att man inte gjort några förbättringar höjer värdet markant.

Tyvärr är detta inget slottsexemplar, och det är svårt att bestämma ursprunget, men så mycket kan jag i alla fall säga att exemplaret troligtvis är nordiskt och  från landsbygden, allmogestil, antingen Norge, Sverige eller Finland.

Var glad och njut av det här exemplaret. Jag hoppas ni behåller det, trots att det kan inbringa ett hyggligt pris på auktion."

Jovisst, antikviteter måste vara över 100 år gamla, men människor borde få en lägre antikålder. För varför ska föremål bli värdefulla när de blir gamla, medan vi människor förlorar både värde och värdighet.

Många är i dag rädda för ålderdomen. Hur ska de ska klara sig, det orangea kuvertet skrämmer. Pensionärerna blir fler och fler och de som arbetar och ska betala våra pensioner blir färre. Dessutom sänks skatten (som bl.a. ska gå till pensioner) för dem som arbetar.

Fram för högre människovärde för äldre! Fram för fler anställda på äldreboende! Låt de äldre få ett bra liv även om demensen och andra sjukdomar begränsar och låt de äldre får bra mat och och de som vill få ett glas vin till maten.

Varför kan inte jag bli antik och värdefull?

14 kommentarer:

AprilSus sa...

Vilket härlig inlägg! En riktig 10 poängare enligt mitt tycke och smak. Både roligt, klokt och genomtänkt...

Brukar vara in och läsa din blogg ibland, men inte lämna några kommentarer, men nu kunde jag inte låta bli.

Ha en bra dag!

Caroline sa...

Bra inlägg! Ge äldre ett värdigt liv!

Siita sa...

Ja du, jag vill oxå ge dom gamla ett drägligt liv. Här på hemmet där min svärfar bodde för flera år sedan, frågade dom om dom skulle fixa kräftskiva. Alla ville om dom fick en nubbe till kräftorna. Det fick dom. Kram

Nett sa...

Underbart inlägg :) *gilla skarpt* Antik eller inte, värde eller inte.. oavsett är vi alla unika varelser och borde behandlas därefter :) Kram

Anonym sa...

Ja det är vidrigt att vi lever i ett land där människovärdet blivit så¨uselt. Vi ska vara snygga, starka, välbetalda och den som inte håller den färgen blir "utlasad" ur livets hårda skola.
Antika blir vi nog, men troligen inte värdefulla...det känns redan så eländigt när man ser sig omkring.

ansepanse sa...

men värdefull är du ju, det vet du väl
kramar

Anonym sa...

Jag fyller 83 i april- nästan antik. Och jag värderar mej väldigt högt. Varje år går värdet upp. Har turen att vara frisk vilket är det absolut viktigaste i livet, vare sej man är antik eller ej.

Ellis sa...

Bra inlägg, du är helt klart värdefull! =)
Glöm inte att ändra till din nya blogg när du kommenterar hos mig! =)
Kram Elenor

diana sa...

Ja det kan man ju undra. Värdet borde ju egentligen öka med åldern.

Huskatt sa...

Tänkvärt inlägg.
Du är värdefull, det vet du och jag får som för mig att det kanske inte är vad mest vill avhandla i just det här inlägget. Mer hur vi vårdar våra äldre och hur vi ser på gamla människor..som om "gammalt" blivit fult på något sätt.
Det är snurrigt hur samhället ser ut och in i mellan känner jag inte igen mig längre, skrämmande, jag är bara 36 år än så länge och ändå...

Camilla sa...

Det där skriver jag under på!
Underbart inlägg.
God morgon!

Anonym sa...

Du är INTE antik, men väldigt värdefull!
Min älskvärde son brukar gå ett varv runt mig och berätta att han är på antikrunda! ;)

Fenixmonas sa...

Vilket kanonbra inlägg! Ja, varför kan vi inte få uppskattas efter vår ålder, varför ta ifrån os äldre vårt egenvärde...Kramiz

MICKAN sa...

Härligt inlägg!!! Tja, en klenod från mitten av 1600-talet skulle kanske fungera som en stämpel på oss ... hehe. Men vi är ju antika och värdefulla med en bra erfarenhet. Alla som har en högre ålder. Go for it!