GirlPower

GirlPower

onsdag 20 juni 2012

Gammal käring i männens värld


Varför anser många män att kvinnor inte kan något när det kommer till männens tekniska områden? Jag köpte en TV för tio dagar sedan på MediaMarkt, samtidigt tecknade jag ett abonnemang på Boxer, de hade erbjudande som sänkte priset på TVn.

Nu har jag en 46 tums Samsung och allt var frid och fröjd tills jag stoppade in kort och TV-modul. Inga Boxerkanaler behagade visa sig, däremot talade Tvn glatt om att det fanns ett Boxerkort i modulen.

Ringde Boxer och fick prata med en kille som enligt sina instruktioner hade mig att göra om allt jag redan gjort. Däremellan gick han iväg för att be om råd. När han kollat att jag hade en modul som stödde mpeg4, sa han att den var OK. Efter en timme kom han fram till att det måste vara fel på kortet och lovade sända mig ett nytt.

Jag gick till MediaMarkts support för att fråga om de hade någon idé om var felet kunde vara om det skulle visa sig att det inte var kortet och killen upplyste mig om att TV:n troligen behövde uppdateras och bad mig lämna in den.

Ett par dagar senare anlände det nya kortet och resultatet var precis som förut. Då bestämde jag mig för att nu måste jag försöka felsöka och tog med mig både modul och kort och gick till MediaMarkt. Där träffade jag en hjälpsam tjej som inte ifrågasatte mig utan provade modul och kort i en Samsung-TV (dock en äldre modell än jag köpt). Allt fungerade. Jag fick telefonnr till Samsungs support. ”Inte ska du behöva lämna in TV”, sa hon, ”De får sända ut någon”.

Ringde Samsung och blev mycket väl bemött. De lovade att sända ut en uppdatering så att jag själv kunde uppdatera TVn. När ingen sådan kom med posten ringde jag igen och frågade om jag inte kunde ladda ner en uppdatering själv, föra över den till ett USB-minne och uppdatera. Det gick bra och TVn uppdaterades ut problem. Men Boxerproblemet kvarstod. Ringde Samsung som då sa att de måste sända ut en reparatör.

Jag ringde Boxer och fick prata med en dam som upplyste mig om att det finns olika mpeg4-moduler. Du kanske har fel modul, sa hon, prata med MediaMarkt, de ska lämna ut rätt modul.

Iväg till MediaMarkt igen, men nu började cirkusen! Träffade en ung utländsk kille på tekniksupporten som för det första direkt klassade mig som ett ufo, gammal käring som inte kan något, och sedan gick med modul till ett bakomliggande rum, kom tillbaka efter ett tag och talade om för mig att han minsann ringt Boxer och att de sagt att det finns bara en sorts mpeg4-modul och om jag inte klarade av att ställa in kanalerna på TVn så var det inte MediaMarkts problem, men att Boxer lovat att guida mig per telefon. Efter ett ganska höjljutt samtal från båda håll, bad jag killen att dra dit pepparn växte och gick. Mitt hår stod bokstavligen rakt upp ännu när jag kom hem.

Efter att ha lugnat ner mig ringde jag Boxer igen och frågade vad de menade. Killen jag pratade med kollade upp vilken modul min TV ska ha och naturligtvis har jag fått fel modul. Han sa att MediaMarkt ska leverera rätt modul och att jag ska gå dit igen. Jag ringde dottern, som skrattade och sa: Ja, då har du en aning om hur det är att driva ett företag när man är kvinna!

Svärsonen tog min modul och gick till MediaMarkt. Nu var det inga problem, här kommer en man och han vet vad han pratar om, men de hade inte modulen inne så de beställde den och jag får vänta nästan en vecka. Dessutom fick han ett presentkort på 300 kronor för sveda och värk. Håhåjaja, hoppas att det fungerar när modulen anländer, men f-n vet!

Under tiden får jag nöja mig med mina vanliga kanaler, men det är en fröjd med en stor TV, nästan som att vara på bio!

14 kommentarer:

zoega59 sa...

Alla kvinnor har inte tummen mitt i handen när vi pratar om teknik.
Personligen kan jag fixa en del tekniska saker på egen hand.

Visst är det trist när nya saker inte fungerar som de ska. Men hoppas att det löser sig för dig, så du får njuta fullt ut av din nya TV.

Ha en fortsatt bra onsdag
och trevlig midsommar om vi inte hörs innan fredag

Guldkryckan sa...

Herrejävvlar vilket snurr...hade gått i taket så de hade fått måla om det...två ggr :(
Klart att kvinnor kan de också...en del är osäkra kanske...men det är det män som är också...nä för sjuttan..!

Min fru är den mest händiga människa jag känner när det gäller praktiska grejer...själv står jag som ett fån när vi köpt nåt som ska sättas ihop...frugan fixar det på fem minuter. :)

Siita sa...

Hejsan. Jag betsar hyllan, det är ej täckfärg. Ha det gott kram

Maria sa...

Jisses vilken röra de kan bli. Jo men de är nog så ibland att man kan bli överkörd, kan tänka mig att det blir skillnad på bild.
Önskar dig en skön helg/kram

Aurora sa...

300:- för allt ditt besvär var alldeles för lite. Här hos oss är det jag som står för det tekniska. Men du fick allt till en bra hämnd. Dålig reklam på Internet gillas nog inte av nämnda företag. kram

Nett sa...

Haha, tufft att vara kvinna.. Fast vi kan. Mer än vad de tror ;)

Anonym sa...

Undrar om problemet är att du är kvinna eller bara att du är en något äldre kvinna. Jag upptäcker numera att yngre personer pratar långsammare, tydligare och högre när det ska förklara något för mig och att jag undrar varför de förklarar något som jag vet sen minst 10 år... Lycka till med tvn Ängeln

Ma sa...

Vilket trassel. Hoppas jag slipper sånt trassel nästa gång jag ska byta tv-apparat...

Gunilla sa...

Fy vad förbannad man blir .... om jag vore som du skulle jag gå förbi killen som var otrevlig och vifta med presentkortet och berätta att en proffesionell kollega till honom löste det !

Veiken sa...

Jag får hjärtsnörp när jag läser ditt inlägg. Inte nog med allt jobb du fick för att MediaMarkt har missat utan att personalen har en kvinnosyn som inte är OK! FY F-N! Kram

Lisbeth sa...

Ett riktigt härligt må bra inlägg i alla fall att läsa. jag känner mig som de var mig de handlade om. Så många gånger man möter det här i livet och ändå är det 2012.
Bra jobbat av dig men jag skulle ha brunnit lös mycket tidigare
Ha så fina tv stunder nu med eller utan Boxer.
Kram

Lena Linder sa...

Det är nog fler än kvinnor som har problem där. Media Markt fick sig en känga i Aftonbladet på nätet läste jag. Roligast var en insändarkommentar: "Jag har fuktskadat min mobil själv. Den blir lätt lätt fuktskadad när den ramlar ner i en tjärn. Men det är rätt konstigt att de sjunker. Jag menar, vad har de sim-kortet till?"

Anonym sa...

Hej! Vi firade Midsommar i Mariefred men det var genomfullt av folk (Stockholmare). Ha en fin dag !

Anonym sa...

Nu är jag glad att jag märkte denna webbplats, precis lämplig information som sökes!