GirlPower

GirlPower

lördag 11 februari 2012

Sköna lördag


Även som pensionär uppskattar jag veckosluten, allting lugnar ner sig (utom katten förstås), TV-programmen brukar bli bättre (glöm melodifestivalen). Fredagen blev en slappardag eftersom jag troligen tog i lite för mycket både onsdag och torsdag, jag måste ge kroppen tid att återhämta sig efter migränattacken, men det är så lätt att skena iväg.


I dag ska jag ge mina blommor lite uppmärksamhet. Jag har en garderobsblomma som har fått fnatt, den skjuter iväg nya blad metervis upp i luften och håller på att kliva ur krukan, så nu ska jag dela den i två krukor och sedan får jag se om den klarar hanteringen. Här finns inga gröna fingrar, men ibland så verkar växterna helt strunta i det. Jag fick en orkidé av min dotter våren 1999 och sedan dess har den i stort sett blommat nonstop. Den är numera gammal och ful, full med luftrötter, plantan kryper ur krukan och har landat på golvet ett flertal gånger, men den ger inte upp. Det kallar jag sisu!


Dottern med familj är på väg till Åre, skidåkning för killarna och dottern siktar på bad och gym.


Det är monstret till vänster som hängt med så länge.


5 kommentarer:

Siita sa...

Vad är en garderobsblomma? Har aldrig hört det förr. Här har vi en fin lördag med, inte varit utanför dörren. Kram

fotograf wiwi aronsson, borås - knallerian sa...

Det är en krukväxt som sägs klara alla miljöer. Du kan se en bild här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Garderobsblomma

Guldkryckan sa...

Orkide från 99...jo...vi har också en sån numera, bara tre år eller nåt...förr trodde vi de bara blommade ut en gång sen var det kört...men numera ser man ju att de blommar varje år...man lär sig nåt nytt varje dag ;)

Ha de bäst.

Lisbeth sa...

Låter som en du har en skön plan för helgen. jag tycker nästan det är tvärtom med tv programmen. Saknar lite dokumentärer och bra serier på helgerna. Jag har inte heller gröna fingrar men nu verkar blommorna förstått det och klarar sig på egen hand
Ha en fin kväll
Kram

Ninja sa...

Visst är det så att helgerna är lugnare även för pensionärer.....hela samhället lugnar ner sig ett par dagar....