GirlPower

GirlPower

söndag 11 september 2011

Ser hon oskyldig ut?Fel, fel, fel som Brasse sa. Helt fel. Det här är ett rovdjur! Vi åkte till stugan i fredags för att packa ihop och ta hem de det mesta, kissen försvann omgående. Kom inte ens hem för att äta. Först kl. 02.00 behagade madam hoppa in genom fönstret, hoppa upp i soffan och omgående börja snarka. Det var strålande väder hela fredagen, lördagen var lite mulen men solen tittade fram på eftermiddagen.

I morse regnade det och då hoppar kissen in genom fönstret med en sargad mus, tarmarna hängde utanför, och placerar musjäkeln i min sko. Jag slängde ut kadavret och katten följde surmulet efter. Hon hade tänkt få äta delikatessen inomhus, men nu blev det att äta ute i stället.

Jag förstår varför hon ratar kattmaten, men uppriktigt sagt: Borde inte kattmaten vara aptitligare än möss? På Shebas små förpackningar (sannerligen inte de billigaste) står det: minst 4% kött och köttprodukter. Jag undrar vad de andra 96% består av? Min katt Tessan tycker att det är "skit".

Vi har tidigare testat de flesta kattmatsorterna och Tessan får kräkreflexer av dem förutom Sheba som hon kan tänka sig att äta av ibland. Purina Torrfoder tycker hon är ganska OK, men inte ens det kan mätas mot färska möss. Vad tycker din katt om kattmat?

7 kommentarer:

Siita sa...

Min Lakris gillar dom små fyrkantiga askarna från LIDL, dom kostar 3.90. Skapligt billiga för att vara i så liten storlek. Han jagar även möss o fåglar. Kram

Gunilla sa...

Våran katt drar in starar och fjärilar o massa skit :)

Anonym sa...

Jag kan tyvärr inte svara på din fråga då vi inte har katt. Ha en fin dag !

MICKAN sa...

Katter kan ..... :D

Orijen kattmat är himla bra. 80% kött, 20% grönsaker, frukter och nyttiga örter och 0% spannmål.

Det kan inte Purina slå ...

Anonym sa...

*Thihi* Ger sötisen en nospuss iallefall/Kraaaam

engelsson sa...

En sån liten jakttiger du har..ler

zoega59 sa...

Nej, katten har nåt bus i blicken