GirlPower

GirlPower

lördag 5 mars 2022

Alla nyheter är propaganda, mer eller mindre

 "All news sources are partially propaganda, some more than others", och det har Elon Musk alldeles rätt i. Han säger också att han inte tänker stänga ner ryska nyheter i den satellit han tillställt för att upprätthålla kommunikation i Ukraina, även om några länder bett honom göra det. Det finns nog en anledning till att den här killen blivit så framgångsrik.

Att som Ryssland kräva att medier i landet inte får kalla krig för krig och bara använda statliga källor stänger landet ytterligare från omvärlden. Ryssland blir ett nytt Nordkorea? Kanske är de redan allierade.

Vi lever i en historisk tid. Först pandemin, och när vi trodde att vi börjar se slutet på eländet, då bestämmer sig Putin för att lägga grunden för en ny världskonflikt, som kanske (troligen?) utmynnar i att Europa dras in i en väpnad konflikt förr eller senare. Inte lätt att vara gräsrot ...

I går kväll såg jag en bit av ett program på Kunskapskanalen och det var rena reklamen för Costa Rica. Där återplanterar man djungeln, skolbarn deltar från ung ålder och lär sig att vara rädda om naturen. De har avskaffat sin armé och siktar på att bli det första koldioxidneutrala landet i världen. I Europa fruktar man kärnvapenkrig, håhåjaja!

En krönika i Huvudstadsbladet är värd att läsas:

https://www.hbl.fi/artikel/en-gang-ska-du-ocksa-do-vladimir-putin/



Inga kommentarer: