GirlPower

GirlPower

torsdag 9 februari 2017

En pensionärs funderingar: Är jag ”PK-korrekt” eller ”rasist”

Jag kan inte tiga längre. Varför driver de s.k. PK-korrekta människorna fler och fler in i SD:s öppna famn? Det är bara att läsa tidningar, insändarsidor och följa med på sociala medier för att se vad som händer. Så fort någon påtalar ett problem som rör integrationen av en liten, men märkbar del av invandrare, då är man där direkt och letar formuleringar med endast den agendan att kunna vrida uttalandet till ett rasistiskt uttalande. Och så tar media/politiker till storsläggan. Själva problemet blundar man för – problemet kan vara litet eller stort, det spelar ingen roll – den rasiststämplande släggan kommer fram.

Det är viktigt att inte blunda för problem! De ska stötas och blötas och lösas!

Sveriges och världens extrema högervridning skrämmer mig! Ge den inte bränsle!

Sverige indelas i ”PK-korrekta” och ”Rasister” och däremellan finns ingen gråskala. Vart tror ni de personer tar vägen som stämplas som rasister för att de inte har förmåga att uttrycka sig. Den som nu tror att jag råkat ut för rasiststämpeln har fel. Det har jag inte. Men efter att jag skrivit detta så kommer den säkert!

Jag har pratat mig blå i ansiktet för de positiva effekter invandringen har haft på Sverige. Jag har själv invandrat efter rekrytering, visserligen bara från Finland, men i alla fall. I dag känner jag mig först och främst som svensk, men en del av mig tillhör fortfarande Finland.

Jag reagerade när Lars Vilks ritade Mohammed som hund. Det var och är för mig något som man inte FÅR göra. Hade jag varit muslim, hade jag reagerat starkt, vilket också skedde bland muslimer, både bland de rättrogna och de som inte praktiserade islam i det dagliga livet (lite som vi kristna gör när vi inte går i kyrkan annat än vid dop, bröllop och begravningar). Jag reagerade när jag såg muslimer bränna den svenska flaggan i protest - då kände jag mig kränkt. Är jag så annorlunda?

Nu går upprörda vågor i pressen och på nätet efter Peter Springares inlägg på Facebook. Här petar man också på formuleringar som anses vara rasistiska och Leif GW Persson säger sig tro att stora delar av poliskåren röstar på SD. Konstigt nog är det som Peter Springare säger något som jag hörde redan för många år sedan av enskilda polismän. Det är inte rasistiskt. Det är bara verklighet. Vi har också fått en invandrad kriminalitet. En kriminalitet som i mångt och mycket skiljer sig från den kriminalitet vi haft tidigare. Skjutvapen florerar och många unga män skjuts till döds. Och vi har importerat en helt annan kvinnosyn!

Så, hur ska problemet åtgärdas? Kan vi komma fram till den debatten i stället?

Nu undrar säkert många om min politiska hemvist. Tja, den har vacklat under åren hit och dit, men aldrig till den yttersta vänstern eller högern. När jag mötte Olof Palme i min ungdom blev jag en frälst socialdemokrat och det är väl där jag för det mesta hört hemma. Torbjörn Fälldin var en person med åsikter som fick både min röst och aktning då. Jag har alltid haft problem med kärnkraftsavfallet och på den punkten har ingen lyckats övertyga mig om något annat. Andra som vunnit min aktning är Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, även om de inte fick min röst eftersom jag tycker att de som har jobb och företag ska betala relevant skatt. Vi ska ha en fungerande sjukvård och en bra utbildning för våra barn! Vi ska ha bra förskolor och vi ska underlätta för kvinnor att arbeta. Vi ska ha en bra äldrevård!

Lika lön och villkor ska gälla för man och kvinna! Däremot kan fysiska skillnader påverka lämpligheten för vissa jobb.

Det är brist på arbete! Det är arbetslöshet!

Varför försvann t.ex. sekreterare? Nu ska en yrkesutövande person göra allt, själv skriva in i datorer, boka möten, slita sitt hår när systemet krånglar osv. I stället för att koncentrera sig på den egentliga yrkesutövningen. Så fort du sätter dig vid en dator försvinner tiden när du försöker formulera dig korrekt och förstå nyheter i programmet. Program uppdateras och förändras, hela tiden, och tar kraft. Den som hade det som sin huvudsakliga uppgift blev expert på detta. Ekonomi sägs det … men är det så? Hur kan jag ha en åsikt om detta – tja, det var min uppgift som systemansvarig på ett privat företag att ta hand om krånglande system och lära ut nyheter.

Varför vårdas äldre i hemmet in absurdum? Jag räds att bli äldre! Jag vill inte bli liggande ensam i en lägenhet, utan mänskliga kontakter annat än när hemtjänsten hastar förbi ibland. Jag vill kunna komma till ett gruppboende, ett boende med eget rum och TV, gemensam matsal, maten tillredd på plats av fast anställd personal och tillgång till hjälp när jag behöver det och umgänge med andra människor. Allt innan jag blir alltför gammal och senil. Är det för mycket begärt efter ett helt yrkesliv? Hur kan dagens system bli billigare?

Det blev många tankar från en frustrerad pensionär!

1 kommentar:

Margareta Strandberg sa...

Hej Viola! Så vettigt och välformulerat! Jag håller med dig helt och fullt..
Redan för fyra år sedan frågade jag inom Moderaterna hur de skulle ställa sig till invandringsfrågorna..jag möttes av miner som liknade dem jag skulle ha fått, om jag satt mig på bordet och kissat..Nu har de tvingats börja formulera sig..lite väl sent..