GirlPower

GirlPower

tisdag 15 februari 2011

Däckad i fyra dagar

Nu måste jag verkligen börja packa! I morgon bitti åker vi och katten ska lämnas till landet i kväll. Jag har varit däckad i fyra dagar i något som jag tror varit ett migränanfall, läkaren tror att det kombinerats med vinterkräksjukan. Vet vet? Huvudsaken är att jag börjar pigga på mig, fast lite darrig är jag allt.

Jag hoppas att jag hinner titta in till er i kväll när jag fixat allt och packat klart.

Hit ska vi:

torsdag 10 februari 2011

Nätmobbing

Slötittar på TV. Dr Phil igen. Nu handlar det om nätmobbing och jag blir alldeles bestört. "Det gäller USA", tänker jag först. Men sedan så slår det mig med full kraft. Naturligtvis, mobbarna har fått nya verktyg, mobbarna fanns ju redan när jag växte upp. Jag vet hur utsatt man är som ett mobboffer ända tills man har kraft att slå tillbaka - och alla har inte den kraften.

Jag började kolla på nätet och hittade den här artikeln på bl.a. Expressen. Läs här.

Programmet i TV upplyser mig om att du måste ha en viss ålder för att registrera dig på Facebook. Stämmer det verkligen? Det finns massor med barn därute. Innebär det att föräldrar går i god för barnet, jag måste fråga dottern för jag vet att dottersonen finns därute.

Men, det viktigaste föräldern ändå kan göra är att prata med barnet och att barnet vågar tala om att det blir mobbat. Jag vet av erfarenhet hur viktigt detta är, aldrig kände jag mig så ensam och utlämnad eftersom jag visste att mina föräldrar skulle ha blivit väldigt besvikna på mig om jag inte klarade mina egna problem själv, vilket är en tung börda att lägga på ett barn, många klarar den inte utan begår i värsta fall självmord.

Det finns möjligheter att spåra nätmobbare, det gäller bara att ge polisen rättigheter och möjlighet att ge föräldrarna till mobbarna bestraffning.

Läs mer här, här och Nätmobbare kommer undan.




onsdag 9 februari 2011

I väntan på spinningen

Måste ta mig hårt i kragen. Jag vill inte träna i dag, men om jag skippar det så skipper jag det i morgon och dagen efter och dagen efter. Just i dag vill jag inte, men jag SKA, mutter, mutter, ska gå om en halv timme.

Jag så dr. Phil häromkvällen (apropå mitt förra inlägg om heroin) och då var där två heroinberoende ungdomar. Flickan beskrev abstinensen ungefär så här: Man fryser och svettas samtidigt, man kan inte sova för benen värker, det kryper i skinnet.

Konstigt, det kändes som om hon beskrev mina klimakteriebesvär på pricken!

måndag 7 februari 2011

Heroin på recept

Visste ni att heroin var klassat som läkemedel i Sverige fram till 1964? Det lanserades av läkemedelbolaget Bayer AG som ett helt ofarligt och icke vanebildande medel för den som var beroende av morfin.

Heroin framställs ur morfin, som in sin tur framställs ur opium.

Jag läste i BT i går att i Danmark finns kliniker där narkomaner kan få gratis heroin två gånger om dagen. Däremot måste de injicera själva. Läs här

Tanken svindlar till ett ögonblick. Vad är nästa steg? Kliniker för alkoholmissbrukare där de kan hämta sin flaska gratis? Forskare påstår att alkohol är värren än heroin ...

Hur lite begriper inte en förvirrad Sladdertacka.

söndag 6 februari 2011

Boråsare - missa inte denna utställning!

Jag gick ut för att ta en lång promenad, det behövdes efter allt frossande i går kväll. Jag går förbi Borås Konstmuseum och får en idé om att gå in - jag har inga pengar på mig -  jag vill egentligen bara ställa några frågor. "Men", säger damen i kassan, "vi bjuder på inträdet i dag, så kanske du kommer hit flera gånger." Gissa om jag blev glatt överraskad!

Konstmuseet visar en stor utställning med Nathalia Edenmonts fotografiska konst. Den är helt magnifik. Edenmont föddes 1970 i Jalta, nuvarande Ukraina. Hon blev tidigt föräldralös och skrev in sig på olika konstskolor i Ukraina. Till Sverige kom hon 1991. Hon är en omstridd konstnär, eftersom döda djur ingår i hennes fotografier. När man vet det är det lite motbjudande att se kaninögon i en ärtskida eller i en blomma. Allt fotograferas enligt gammal teknik och inget är så att säga Photoshoppat.

Selfportrait (2007) symboliserar mammans död. Nathalia ligger själv
på golvet och en modell får porträttera den 14-åriga Nathalia.


I verket Enemy (2010) går hon själv en rond mot döden.



Utställningen är klart sevärd! Tavlorna är gigantiskt stora.


Blog Awards - Bloggens kejdebrev



Kedjebrev brukar jag ignorera, så även Blog Awards, men så upptäckte jag att man kan hitta en massa nya intressanta bloggare.

Jag kikat runt, men upptäcker att nästan alla bloggar som jag läser redan fått sina awards. Så vad gör jag då?

Tja, jag får väl ta dem som jag inte hittade länkar till i min rundvandring, men jag får bara ihop några stycken så därför hittar ni säkert sådana som redan varit med på listorna.

Jag fick min award från Ma och Veiken

Murvlan En rivig dam med starka åsikter. Hennes framtoning på bloggen fick mig att föreställa mig en storväxt och bastant kvinna, men på bloggträffen i Stockholm kom en liten, söt, vacker kvinna fram och presenterade sig som Murvlan. Vem sa du? frågade jag förvirrat. Det är inte alltid som ens mentala bild stämmer med verkligheten.

En okänd dams blogg (Damen)
Denna blogg har jag läst lika länge som jag bloggat, tror jag. Jag älskar att läsa om hennes och Prinsens liv. Tyvärr skriver hon inte så ofta längre, men det hon skriver är läsvärt.

Frogprincess En trevlig blogg jag besöker ibland.


Äntligen måndag (Krönikören) En frilansande skribent på bloggen, webexpert med författarambitioner.


Reportern Intressant och rakt på sak.


Jonas Garells blogg Jag gillar Jonas Gardells syn på livet och även om han inte skriver så ofta så är hans inlägg läsvärda.

Krakas blogg Namnet har hon tagit efter dottern till Sigurd Fafnesbane.

Pusselbitarnas liv och leverne Här följer vi familjen Pusselbit.


Petroskoj (Pege) En man som gillar att låta oss vricka tungan i språkliga labyrinter.

En norrlänning som bott i skåne i 30 år.

Lycklig lycklig (Forever young) Här tittar jag också in ibland.

Huskatt Huskatt är utrustad med ett tålamod som påminner om mitt. Alltså inte en ängels, utan ...


Yngareviken (Janne) En kille som gillar att fotografera. Ganska ny bekantskap för mig.

Kinaguld (Ansepanse) En lättläst och trevlig blogg. Hit återvänder jag ganska ofta
och

så förstås:

Sita Hon har säkert redan fått massor med awards, men detta är en dagboksblogg i verklig bemärkelse.






Nu alla trevliga bloggare som jag räknat upp här: Ni behöver inte göra någonting med den här awarden, bara om ni känner för det.
 

torsdag 3 februari 2011

Bilder från festlokalen

I söndags var det visning på festlokalen och bland utställarna fanns dottern. Det är en festlokal som ligger i Regementet i Borås och som man kan hyra för bröllop och fest. Borden var dukade i 1800-tals stil av Fest- och Bröllopsagenturen, som består av tre duktiga tjejer. De hjälper till med precis vad du vill vid fester eller bröllop.
Varje stol var försedd med sammetsband och spets plus en fjäder. Kuverten såg ut så här:


Konditori Gullkragen hade gjort bakelser och efterrätter (som vi kalasade på vid middagen efter utställningen).

Här fanns också fantastiska blomster från Brändmarks blommor:

Brud och Fest visade vackra fest- och brudklänningar. Nu är det slut och luften har gått ur oss tillfälligt.  

onsdag 2 februari 2011

Thailand

Det blir Thailand i stället för Egypten, resan blir ett par veckor senare bara. Första veckan kommer vi att vara på Khao Lak och vecka två åker vi till Kata Beach. Där har jag varit innan och den gången bodde jag och syrran kungligt, med stor terass och utsikt över havet. Här är ett par bilder:
Stranden var ganska liten, men mysig och vi bodde då högt. Den här bilden är plåtad från vår terrass. Den här gången vet jag inte riktigt var vi hamnar, men det har inte så stor betydelse.

Vilka konstverk gjorda av melon!



Jag har precis varit och tränat på Onyx, lyckades t.o.m. få med dottern. Kondisen blir långsamt bättre. Och bubbelpoolen är fantastisk!