GirlPower

GirlPower

måndag 31 december 2012

Gott Nytt År!

Jag vill önska Gott Nytt År till er alla där ute i cyberrymden.

År 2012 var ett riktigt jobbigt år, i alla fall för mig, så jag hoppas mycket på det kommande året - trots att det nu ståtar med 13 på slutet. Nåja, den som lever får se.

Jag sitter här och lyssnar på regnet. All snö har regnat bort. Det är mörkt och trist. Det är samma väder som vi hade i somras här i Borås, bara lite skillnad i luftens temperatur. Inte underligt att livsandarna flämtar deprimerat.

I år har jag inga nyårslöften alls, det är nog lika bra det för jag har inte klarat av att hålla något löfte tidigare. Men, jag kanske skulle ... (Nej, det ska jag inte!)

Hoppas ni alla får ett jättefint år 2013!



torsdag 20 december 2012

Sociala mediers baksida

Vi uppskattar att ha tillgång till internet och alla möjligheter vi får att uttrycka oss offentligt, genom bloggar, facebook, twitter och instagram. iPhone, androider gör oss ständigt uppkopplade. Framför allt är det ungdomarnas plattform, men en och annan av de äldre generationerna prövar också, i alla fall någon av, möjligheterna.

Men med nya möjligheter följer också andra former av mobbing. Unga människor hängs ut på nätet både med bild och med nedsättande kommentarer. En form av mobbing som det är svårt att komma åt. När de som ansvarar för facebook och instagram tar bort bilder och kommentarer är skadan redan skedd. Det är inte lätt att få de ansvariga att reagera, det kan ta veckor.

Flera skolungdomar valt att ta sitt liv när de mobbats på nätet. Den kanadensiska flickans vädjan på internet är gripande:
http://www.svt.se/nyheter/varlden/mobbades-pa-natet-tog-sitt-liv

Hur kan detta stoppas? Sprider instagram barnporr och myndigheterna står handfallna och tandlösa?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15957736.ab